Cum provoci un bărbat să se gândească numai la tine

Nu e vorba despre trucuri superficiale, despre intenții ascunse, despre iluzii și sentimente false. Dacă îți demonstrează că este un bărbat demn și asumat, lași în urmă orice comportament egoist și alegi să îmbrățișezi povestea lui.

Dacă îi pasă și are intenții serioase, va fi recunoscător pentru felul tău de a fi, pentru sinceritate și empatie, pentru toate lucrurile frumoase. Îți va răspunde cu afecțiune și dor, cu devotament și deschidere, te va convinge că totul are rost.

Alegi să fii tu, în orice moment. Poți să porți măști și să cucerești ușor, poți să te schimbi de dragul lui, poți să renunți la propria lume pentru o iluzie, dar totul se va risipi la prima provocare. În schimb, propria demnitate va impune respect și admirație.

Îl cucerești prin caracterul tău, prin toate deciziile asumate pe care le iei, prin atenticitate și bunătatea din suflet. Îl apropii de inima ta demonstrându-i că îți pasă și vrei cu adevărat să cunoști omul, să-i înțelegi emoțiile, să-i asculți mesajele.

Își va aminti de tine cu drag, acele experiențe comune vor conta mult pentru el, acele discuții sincere vor face diferența. Îi va fi dor de frumusețea lumii tale, va ști că lângă tine se poate simți liber, poate fi vulnerabil și slab.

Nu trebuie să renunți la tine pentru a surprinde și a demonstra. Nu trebuie să construiești scopuri care să presupună sacrificiu, umilință, emoții bolnăvicioase. Lasă lucrurile să se întâmple firesc, ușor, lasă propria atitudine să fie cel mai bun mesaj.

Dacă îți pasă, fii aproape

Fii lângă acest om în momente complicate, susține-l atunci când are nevoie de tine, când afecțiunea și încrederea ta pot îndepărta îndoielile și fricile, pot transforma în bine lumea lui. El va fi recunoscător, va avea toate motivele să răspundă cu grijă și dor.

Să alergi cu disperare după el nu este o soluție, să implori atenție și o reacție nu au nimic în comun cu acea conexiune emoțională, cu acele intenții bune. Înlocuiește obsesia cu limite sănătoase, iluzia cu respectul de sine.

Nu-l îndepărta doar pentru a-i demonstra cât de ușor poți să oprești totul, nu-i anula convingerile bune, nici nu încerca să te folosești de el. Permite-i să fie cuceritor, să-și asume rolul de partener, să aducă siguranță între voi.

Alege să cunoști omul, să nu te oprești la acele aparențe false. Poate că a suferit în trecut, poate că-i este greu să-și deschidă sufletul, poate că are nevoie de timp pentru a înțelege anumite lucruri. Stai de vorbă cu el, descoperă ce se ascunde în sufletul său.

El se va gândi la tine și va fi recunoscător pentru iubirea ta, pentru toate gândurile bune, pentru felul în care ai ales să-i îmbrățișezi lumea. Va ști că nu-l vei trăda vreodată, va ști că îți dorești la fel de mult să reușiți.

Nu uita de propria demnitate, nu uita cât de mult contează sinceritatea și empatia, susținerea și bunătatea, atunci când vrei să apropii un suflet bun, când vrei să construiești o poveste de-o viață.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com