Cum momentele de singurătate din viața unei femei pot fi cu adevărat magice

Mulți dintre noi subestimează potențialul de dezvoltare emoțională care vine odată cu perioadele de singurătate. În ele reușim să ne reîncarcăm spiritual și să ne cunoaștem cel mai bine, abstractizându-ne de la rolul de iubită sau soție.

Mai mult de atât, tot în ele dobândim claritate asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru noi, contabilizând în același timp și concluziile pe care le-am extras din perioada relațiilor.

Există o multitudine de avantaje ale acestor perioade/stări care sunt adesea fie neglijate, fie criticate de către societate. O femeie inteligentă însă știe că trebuie să extragă tot ce-i mai util și plăcut din perioadele în care nu are un partener, pentru că ea știe că ele nu durează mult în viață și trebuie apreciate pe măsură.

Iată 4 moduri prin care ai putea extrage plăcere maximă din perioadele de singurătate:

1. Descoperă farmecul practicilor spirituale

Sportul, Yoga, meditația, păstrarea unui jurnal personal. Sunt multe practici de acest gen care au un impact revelator asupra sănătății noastre psiho-emoționale. Mulți dintre noi pur și simplu neglijează toate beneficiile fizice și psihice care vin odată cu integrarea unor practici spirituale în rutina noastră. Iar cei care le-au încercat nu-și mai pot imagina viața fără ele.

Într-adevăr, relația cu sinele capătă un grad de profunzime cu adevărat special în momentul în care ne angajăm să hrănim sufletul regulat cu practici spirituale.

2. Dă o a doua șansă vechilor cunoștințe și prietenii

Atunci când suntem cu capul într-o relație, tindem să neglijăm prietenii și amicii, mai ales pe cei vechi. În acest context, perioadele de singurătate servesc drept invitație la revizuirea vechilor prietenii. Am putea rămâne surprinși de schimbările pe care atât noi, cât și vechii noștri prieteni le-au trăit. Poate că acum avem chiar mai multe șanse de a consolida o relație semnificativă și sănătoasă cu ei. Merită să încerci!

3. Răstoarnă-ți vechea rutină

Perioadele de singurătate sunt fascinante anume când sunt combinate cu alte experiențe noi. Dacă ne dorim să le savurăm la maxim, e important să înțelegem că nu e o soluție să ne izolăm 24/7 de oameni și activități noi. Dimpotrivă – să căutăm metode de a ne colora rutina zilnică.

Există extrem de multe moduri de a face asta. Ai putea începe cu frecventarea unui curs de educație financiară sau practicarea dansurilor în grup. Imaginația ta este unica ta limită. Nu ezita să descoperi alte fațete ale vieții.

4. Regândește-ți traseul existențial pentru următorii ani

În perioadele de singurătate gândim cel mai clar, pentru că nu mai suntem influențați de viziunile subiective ale partenerului asupra personalității sau vieții noastre. Anume atunci avem posibilitatea de a ne crea o viziune de perspectivă asupra diferitor dimensiuni ale vieții noastre. De la viață personală până la carieră.

Făcând asta, ne vom apropia de adevăratele noastre necesități și dorințe și vom intra în următoarea relație în calitate de persoane mult mai conștiente de propria lor direcție existențială.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com