Cum să recunoști un bărbat indiferent

Nu este greu să înțelegi că acel bărbat este grijuliu și corect, că alături de el ai putea avea o relație frumoasă. Nu este greu nici să ajungi la concluzia că omul de lângă tine este un indiferent, incapabil să reacționeze la cele mai importante lucruri, să ofere soluții, să empatizeze.

De obicei îți dai seama de acest lucru în momentele cheie ale relației voastre. Poate că la început va încerca să-și apropie lumea lui de a ta, să susțină și să-ți vorbească despre încredere.

Dar vei simți că aceste comportamente nu îl reprezintă, că îți tot spune cât de importantă este libertatea fiecăruia, că este ocupat, deranjat chiar de atâtea solicitări din partea ta.

Vei crede că așa este el, că a avut relații dificile, că a fost neînțeles. Îi vei oferi șansă după șansă, încercând să descoperi ce se află dincolo de o atitudine mai rigidă. Dar nimic nu se va schimba în cazul unui partener indiferent. Sentimentele sincere vor fi tratate cu răceală.

Îl vei iubi mult, cel mai probabil acesta va vf motivul crucial pentru care vei rămâne. El va profita de această slăbiciune, dezvoltând o relație bolnăvicioasă, una bazată pe implicare unilaterală. Planurile lui personale se vor multiplica, dorințele lui vor deveni tot mai evidente, mai superioare dorințelor tale.

Nu va reuși să empatizeze cu nevoile tale emoționale, cu unele zile mai proaste, cu faptul că te doare egoismul său. Nici nu-și va dori acest lucru. În cazul său, în formula relației perfecte nu sunt incluse gesturi precum susținerea, acceptarea, fidelitatea.

El va trăi o lume paralelă, acolo unde a urcat din start pe tron

Își va alimenta starea de bine profitând de această poziție, acuzând acolo unde se va simți slab, amenințând acolo unde te va simți puternică. Îi vei găsi tot felul de scuze. Dar indiferența lui este una și se manifestă în diferite feluri.

Indiferent înseamnă să nu te întrebe niciodată despre ce simți și ce-ți dorești. Prezența lui va transmite mereu un sentiment de nesiguranță, de incertutidine.

Nu vei ști niciodată ce gânduri are, ce sentimentele provoacă să acționeze într-un fel sau altul. Nu-ți va răspunde la întrebări, preferând să amâne discuțiile importante.

Indiferent înseamnă să refuze o comunicare deschisă, despre trecut și viitor, despre valori și lucruri care aduc fericire în relație. Atunci când indiferența lui te sufocă și îți provoacă emoții negative, fă-ți câteva concluzii importante. Încearcă să-i vorbești, să insiști la o reacție. Răspunsul final îl vei afla singură, îl vei simți, nu îl ignora.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com