De ce el te va iubi atât de mult, dar se va căsători cu o altă femeie

Nu toate poveștile de dragoste sunt cu final fericit, nu-i așa? De multe ori nici nu este nevoie de continuitate, de trecerea unor ani, pentru a păstra în inimă un om, o amintire, o lume atât de diferită. Se întâmplă să lași, tocmai pentru a oferi o șansă omului pe care îl iubești.

Nu vei descoperi ce se ascunde în inima unui bărbat, până când acest bărbat nu te va iubi mai mult decât orice. Abia atunci îți vei da seama cât de nemărginită și puternică poate fi o emoție, purtată de multe ori prea adânc în suflet, spusă doar cu jumătate de gură.

Bărbații nu vor sta să strige în fața tuturor cât de mult iubesc. E nevoie de o doză de nebunie, de acea stare de îndrăgostire, apoi de convingerea că femeia de alături este tot ce a căutat în această viață. E nevoie de acceptare și înțelegere din partea femeii, pentru a depăși un vis.

El te va iubi atât de mult. Îți va oferi totul. Sufletul său, sinceritatea, devotamentul, viitorul, toate jurămintele adunate grămadă. Nu va fi naiv făcând acest lucru, nu va trăi o dependență copilărească. Pur și simplu va fi atât de convins că ești omul lui drag.

El îți va demonstra ce înseamnă fidelitatea, adevărul, discuțiile interminabile, plimbările în plină noapte. Acea senzație când ai vrea să oprești timpul în loc, să îndepărtezi toate elementele în plus și să asculți, să înțelegi, să te bucuri de el, de lumina din ochii săi.

Tu vei ști că este reciproc. Vei ști că ar putea fi pentru toată viața, că etapele ce vor urma nu sunt decât niște evoluții firești a conexiunii voastre puternice. Tu vei ști că are rost. Să cedezi uneori, să apropii viața și liniștea lui, să-l urmezi până la capătul lumii.

Dar uneori până și lumea ar putea avea un înțeles finit

Viața este o consecutivitate de alegeri și de multe ori se întâmplă să iei decizii care nu mai pot fi schimbate. Nu neapărat bune sau rele, dar pe care pur și simplu nu le mai poți modifica, odată cu trecerea timpului. Nu mai poți fi tu, cel de altădată.

Tu înțelegi altfel lumea din jur, el cunoaște alte feluri de a fi ale unei femei. Tu asculți în mod diferit, raportându-te la noile tale așteptări, valori, la oamenii diferiți care te înconjoară. Iubirea a rămas la fel de puternică, totuși cei care o trăiesc s-au schimbat atât de mult.

Promisiunile odată atât de simple au devenit o povară. Jurămintele pentru toată viața au rămas în trecut. Iubirea înaintează tot mai anevoios prin acest amalgam de impresii, de sentimente contradictorii. S-ar părea că mai simplu este să păstrezi o amintire decât să construiești un viitor.

El nu te va iubi mai puțin. Doar că se vor schimba legitățile după care va fi trăită iubirea. Pentru el nu vor mai fi importante emoțiile trăite într-un anumit fel, pentru tine nu va mai conta dacă îi scrii acel mesaj astăzi sau îl amâni pentru mâine. Iar mâine devine o definiție prea vagă.

Ceva se va pierde pe drum. Sau pur și simplu nu va mai fi la fel. Nu veți mai vorbi nopțile despre toate nimicurile, distanța va deveni una reală, de la inimă la inimă, asumată de fiecare. Ce va rămîne în urmă? Un suflet de om păstrat cu grijă printre amintiri.

Gândul că totul putea fi altfel. Doar că lucrurile se vor schimba ireversibil. Tu vei spune altui om despre visuri și iubire. El va strânge la piept o altă femeie.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com