De ce o femeie acceptă în viața sa un bărbat care nu o merită

Este curios să obervi femei care sunt într-o relație cu cineva, despre care singure sunt conștiente că nu li se potrivește și că sunt sub nivelul așteptărilor lor la mai multe capitole. De ce atunci, ca femeie, să faci un asemenea compromis? Motivele care stau în spatele acestei decizii sunt cel mai des contextuale.

1. Încearcă să recapete încrederea în ele însele

Aceste femei care au trecut prin relații în care s-au simțit mereu sub presiune, insuficiente pentru partenerii lor. Ele vor tinde să fie mai deschise spre un partener lângă care să experimenteze rolul opus, să se simtă adorate și înțelese.

După o perioadă de presiune, este relaxant să știi că pretențiile mari nu mai sunt față de tine și că ai ocazia să îți recuperezi încrederea că ești valoroasă pe fundalul unui partener mai puțin evoluat.

2. Este o relație de tranziție

Nu intenționează să dezvolte această relație într-un angajament serios, dar le mai este și frică de singurătate. Așa că se avântă în experiențe cu toată neseriozitatea, conștiente că fac asta doar până își vor găsi un partener adecvat.

3. Din deprindere

Inițial relația lor era o consecință a punctelor enumerate mai sus, dar în timp ea s-a obișnuit cu felul lui de a fi și cu confortul unei relații fără prea multe pretenții. Se relaxează și se lasă dusă de val, până la prima tentativă de separare.

Atunci își dă seama că timpul petrecut împreună i-a creat o dependență emoțională față de cel pe care îl considera nedemn de ea. Joaca cu focul… O experiență deloc plăcută, capabilă să anuleze încrederea femeii în propria persoană.

4. Pe baza modelului de familie în care a crescut

Aceasta este normalitatea în familia din care provine: o femeie mereu nemumulțumită de soțul ei, dar care declară că nu l-ar schimba pe nici un altul și cu care s-a acomodat în timp. De la mama ei a învățat că femeia poate fi capul familiei și că așteptările din partea bărbaților nu trebuie să fie prea mari.

Modelul de discreditare a bărbaților observat în familie rămâne a fi cel mai popula motiv printre femeile care își aleg parteneri nedemni de ele.

5. Frica de singurătate

Mai bine cu el decât singură. Acesta este motto-ul femeilor care duc în spate un bărbat vicios și toxic. Ele sunt conștiente că viața lor ar căpăta noi perpective dacă ar renunța la relația actuală. Totuși, frica și lipsa de încredere în forțele proprii le fac să dea un pas înapoi.

6. Din motive financiare

Unele femei au ca limbaj al iubirii cadourile și beneficiile materiale. Ele sunt dispuse să treacă peste multe dintre neajunsurile partenerului, doar pentru a se bucura de privilegiile unei vieți de lux.

7. Copiii

Cel mai des femeile fac compromisuri în privința partenerilor de dragul copiilor – a taților lor, mai exact. Chiar dacă în sinea ta ești convinsă că partenerul cu care ai conceput un copil nu este cel potrivit pentru tine, vei face efortul de a-l accepta. Pentru binele copilului tău.

Poate că în timp îți dai seama că este o abordare greșită. Totuși, majoritatea femeilor vor depune acest efort, vor da o șansă înainte de a renunța definitiv la relație.

Gând bun.

© Sufletisme.ro