Ziua în care nu mi-a mai fost dor de tine

A fost frumos. Am transformat dragostea mea pentru tine într-o cetate, dincolo de zidurile căreia găseai doar admirație și devotament. Găseai un izvor nesecat de iubire, de dor, de lumină.

Dar găseai și lacrimi, atunci când îmi ignorai cuvintele. Suferință, atunci când nu-ți păsa de dorințele mele. Tăcere, atunci când nu-mi ofereai răspunsuri. Eram singură în această cetate de la bun început.

Ne-am separat drumurile atunci când nu am mai reușit să construiesc pentru doi. Când am ajuns o variantă de rezervă, un moment comod pentru tine și umilitor pentru sufletul meu. Știam că merit mai mult, dar în mine striga inima să-ți mai ofer o șansă, și încă una.

Până când toate șansele s-au epuizat. Am reușit să mă detașez fizic de tine, emoțional nu aveam cum. Îmi era atât de dor de lumea ta, de respirația ta, de felul în care mergeai și felul în care te așezai pe canapea.

Dorul a crescut în timp, a devenit insuportabil. Îmi era dificil să trăiesc rutina propriei vieți. Să gust din farmercul timpului prezent. Dar a venit și ziua când toate aceste emoții inutile s-au risipit.

Ziua în care am început să mă iubesc și să mă respect

Abia atunci am înțeles cât de nocive erau rămășițele iubirii noastre. Nu mai rămăsese nimic din cetate, decât ziduri distruse și uitate în timp. M-am ridicat și mi-am promis să fiu puternică, să fiu eu însămi, să-mi iubesc mai mult viața și lumea.

Într-un final am reușit. A fost ziua în care am trecut pe lângă acele locuri pe care le numeam ale noastre și nu mi-au provocat vreo emoție. Știam că au fost parte dintr-o poveste și atât.

Am consumat până la ultima picătură de imaginație, de așteptare și dependență. Nu era decât un spațiu gol în inima mea, pe care trebuia doar să-l umplu cu noi amintiri.

Și asta am făcut. Am dat o nouă șansă oamenilor frumoși din jurul meu, în acea zi binecuvântată, când nu-mi mai păsa de emoții bolnăvicioase. Am îndepărtat tot ce era stricat, depășit, tot ce-mi putea distruge seninul din ochi.

Este inutil să-ți fie dor după un personaj negativ, care ți-a arătat latura urâtă a unei relații. Este inutil să te atașezi de ceva ce nu-ți mai aparține. Încearcă să ajungi cât mai repede în acea zi magică a vieții tale, când te vei elibera de orice durere, când te vei iubi și te vei minuna de viața frumoasă pe care o ai.

© Sufletisme.ro