Dragă femeie, este normal să ceri aceste lucruri de la bărbatul de lângă tine

Este frumos să te îndrăgostești. Să simți diferit, să trăiești iubirea în mod diferit, total. Dar ce se întâmplă după ce euforia trece, după ce realitatea ia loc basmului? Dacă lucrurile merg în direcția corectă, povestea se transformă într-o relație frumoasă.

Iar orice relație de succes nu se construiește doar pe promisiuni și iluzii. E nevoie de conștientizare și de asumare, de implicare și de mult curaj, pentru a putea depăși obstacole, pentru a ști că ești lângă omul potrivit. E nevoie de doi oameni maturi emoțional, capabili să se schimbe de dragul celuilalt.

Iată de ce este firesc să ai anumite cerințe față de partener. Fără a exagera, dar mereu având intenția să existe mai multă conexiune, mai multe interese comune, planuri de viitor. Nu poți accepta indiferența, doar pentru că-ți place acest bărbat.

Este normal să ceri în primul rând iubire și respect. Este important ca aceste sentimente să persiste constant în relația voastră, nu doar când el are chef să le exprime. Iubirea față de tine te va atașa de acest om, respectul față de tine te va face să înțelegi că este omul potrivit.

Este firesc să ceri încredere, în toate formele ei. Fidelitate, devotament, prezență, conexiune, dorința de a crește împreună, siguranța că locul de lângă partener se numește acasă. Nu poți merge mai departe, nu poți avansa la etapa următoare, fără a avea încredere în celălalt.

În același timp, nu poți crește încrederea, fără a comunica. Deci, este potrivit să ceri partenerului să vorbească cu tine despre orice detaliu. Despre lucrurile pe care ar vrea să le schimbe în relație, despre ceea ce îl face fericit alături de tine. La rândul tău, îi vorbești despre lucrurile importante pentru tine.

În acest mod vă apropiați sufletește

Din momente ce relația avansează și apar discuții despre un viitor comun, este firesc să știi câteva lucruri despre trecutul lui. Nu este deloc ieșit din comun să ceri mai multe detalii despre fostele relații, despre copilăria lui. Nu pentru a găsi un motiv de bârfă, ci pentru a-ți cunoaște și mai mult partenerul.

Îi ceri să nu fie distant, tocmai pentru a nu vă pierde pe drumul vieții. Este important să aibă și timpul său personal, așa cum și tu îl ai pe al tău. Dar acele ore petrecute împreună în fiecare zi sunt foarte importante. Ele apropie, ele construiesc acea chimie.

Este normal să ceri responabilitate, din moment ce alături de acest om vrei să trăiești o viață. Ceri atitudine și curaj, implicare zilnică. Acolo unde există pasivitata și resemnare, o relație nu poate evolua în direcția potrivită, iar deznodământul este dureros.

Este firesc să ceri înțelegere. Un bărbat empatic se va apropia de tine și va rămâne aproape de sufletul tău, tocmai pentru a te înțelege mai bine, pentru a-ți alina durerea și a trăi în doi bucuria. El va ști să-ți pună întrebările potrivite, va reacționa la timpul potrivit.

Îi ceri să rămână constant în gesturi și cuvinte. Pentru aceasta omul de lângă tine trebuie să aibă un set de valori, firești pentru o atitudine demnă. Trebuie să nu-i fie teamă să riște uneori, să găsească acel compromis magic, pentru a nu vă îndepărta.

Cere de la partener aceste lucruri firești, așa cum și tu ești dispusă să oferi încredere, iubire, respect, empatie, admirație, apropiere, susținere. Acolo unde este echilibru și reciprocitate, este și fericire în doi.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com