Inimile rănite nu sunt nefericite

Citisem că tinerii sunt cei mai susceptibili în a cadea în plasa relațiilor eșuate. Nu din cauza vârstei proriu-zise, ci din cauza abordării pe care o au. Odată cu experiența, oamenii tind să-și creeze zona lor de siguranță, bazată pe cunoașterea de sine, pe învățăturile acumulate, dar și pe reorganizarea propriilor vieți.

Tinerii însă, nu își protejează sinele, ci îl sacrifică fără multă analiză în pasiunile care îi ard.

Dacă o persoană cu experiență, își cunoaște limitele și înțelege din timp care este tendința unei relații în care se află, un tânăr va fi atât de prins în noutatea sentimentului său, încât îi va fi imposibil să schimbe lupa cu una mai mare și să vadă desenul complet.

Relațiile în care ne-am dedicat total, au fost cele care ne-au afectat și cel mai mult. Din acestea se nasc inimile rănite. Dacă ai fi știut, ai fi folosit un scut, ai fi luat măsuri de precauție.

Ai fi întrebat mai mult, ai fi acceptat adevărul mai devreme, ai fi pus la îndoială mai convingător, ai fi cântărit mai bine. Și poate te-ai fi salvat cu o rană ușoară, o zgârâietură sau o inflamație ușoară. Dar nu, tu erai de neoprit. Erai îndrăgostit.

Inimile rănite trăiesc în spirite tinere, în corpuri de toate vârstele. Sunt inimi care riscă la fel ca prima dată, pentru că iubesc jocul dragostei. Drama, pasiunea, lupta. Sunt limbajul lor. Iar suferința este și ea o răsplată.

Inimile rănite sunt inimi care speră. Mereu au ceva nerezolvat, prin urmare, mereu au ceva de demonstrat, de îmbunătățit. Pansamentele pot fi victoriile de zi cu zi, momentele în care te simți ca înainte, în care te vezi ca înainte, în care te joci ca înainte. Dragostea este un în care pariem de câte ori avem ocazia, conștienți fiind că mereu putem să ne pierdem în ea.

Inimile rănite trăiesc în oameni curajoși. Naiv de curajoși. Naiv de autentici. Trăiesc în suflete de copil, dar și în suflete de războinici. De la o extremă la alta este cale lungă. Dar oricât de greu și de aventuros nu ar fi drumul, oricine își dă seama că odată ce îți deschizi inima pentru oameni, orice îmbrățișare, la fel ca orice lovitură, este o binecuvântare.

Inimile rănite nu sunt nefericite. Ele iubesc la fel ca atunci când au fost iubite.

Sufletisme.ro