Lucruri pe care le înveți suferind din dragoste

Nu poți nega suferința. Nu ai cum să estompezi valul de durere și inutilitate pe care-l experimentezi în acel moment. Crezi că nu ai noroc în dragoste. Îți asumi întreaga vină, apoi dimpotrivă, îl învinuiești pe celălalt de toate relele întâmplate între voi. Cercul vicios este o realitate zilnică, nu crezi că vei putea evada vreodată.

Și totuși, reușești să îți revii la un moment dat. Te ridici deasupra fricilor și a regretelor. Devii liberă, detașată de iluzii și concepții greșite. Înțelegi în acel moment că tot timpul cât ai suferit, nu a fost în zadar. Ai învățat câteva lucruri prețioase.

 În primul rând, ai învățat că iubirea este cel mai prețios dar. Ceva timp în urmă, ai fi fost revoltată auzind această afirmație. Ai fi criticat alegerea, convingând pe toți că iubirea este bolnăvicioasă și distrugătoare. Acum însă știi că tot ce ai trăit nu a fost iubire.

Ai suferit după o iluzie, ai alergat orbește după speranțe create pe loc gol. Acum sufletul tău este liber să îmbrățișeze un sentiment adevărat. Știi că iubirea nu poate distruge, nici nu poate crea suferință. Iubirea este rodul binecuvântat al recunoștinței.

Ai învățat să nu mai ai încredere în primul întâlnit. În cuvinte goale și promisiuni oferite cu nemiluita. Fiecare cuvânt este urmat de o faptă, de acțiune, de o demonstrație. Suferința va fi mult amplificată oferind încredere oarbă, cedând de fiecare dată, acceptând să fii mereu pe locul doi.

Ai învățat să faci diferența dintre sentimente și iluzii. Să nu mai lași un suflet rătăcit să se joace cu emoțiile tale, confirmând de fiecare dată că nu-i pasă. Sentimentele puternice nu dispar atât de ușor, în schimb iluziile sunt doar aburi reci inhalați dimineața.

Ai învățat să trăiești clipa

Sună paradoxal, dar în acel moment de maximă dăruire nu puteai anticipa trădarea, eșecul, acest deznodământ trist. Atunci ai decis să oferi totul și exact acest pas te ajută acum să apreciezi omul adevărat, o conversație bună, un sărut, o privire sinceră.

Ai învățat să ai grijă de inima ta, pentru nimeni nu o va face mai bine. Oamenii vin și pleacă, supuși unui proces al schimbării și al evoluției personale. Rămâi tu, ancorată în propriile gânduri, dezamăgiri sau revelații, regrete sau motive de recunoștință.

Inima ta este purtătoare de adevăr, de emoții pure. Dincolo de orice îndoială, de alegeri făcute și decizii asumate, există sentimentul că ești alături de omul potrivit sau nu ești. Are roast sau nu are rost. Vei înțelege că nimic nu poate înlocui această convingere.

Ai învățat să te iubești mai mult. Nu sună deloc egoist, este doar o formulă prin care îți protejezi felul de a fi, toate gândurile și visurile tale. Dezamăgirile te-au schimbat, au lăsat urme adânci în sufletul tău, oferindu-ți atât de multe argumente să pui preț pe lumea și viața ta, mai mult decât orice.

Ai învățat să pășești cu încredere înainte. Viața le pune pe toate la locul lor, regretul de ieri devine speranța de mâine. În locul unui om indiferent vine altul, conștient și iubitor. După nopți de suferință și zile de rătăcire, vei găsi puterea să iubești din nou.

Vei ști să apropii oameni adevărați, să apreciezi gesturi sincere, să ai încredere în iubire, indiferent de orice.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com