Cea mai bună răzbunare față de fostul iubit, care te-a trădat

Nu ai crezut că vei trăi acest moment dureros. Iubeai din tot sufletul, credeai în această poveste, te-ai atașat de lumea lui și voiai să rămâi alături pentru totdeauna. Dar trădarea lui a anulat orice intenție sinceră, orice conexiune emoțională.

Ți-a trădat încrederea, visurile comune, dorința de a merge mai departe. S-a folosit de sinceritatea ta, s-a jucat cu emoțiile tale, te-a convins că alegerile lui sunt mai corecte, așteptările lui sunt mai potrivite, cuvintele lui sunt mai sincere.

A plecat într-un fel egoist, fără a ține cont de suferința ta, de durerea din suflet. Nu puteai să uiți pur și simplu, nu aveai cum să te detașezi de o lume pe care ai construit-o. Nu i-a păsat de nimic, nu ți-a oferit explicații.

Comportamentul său doar a trezit în tine emoții urâte, te-a făcut să nu mai crezi în iubire, să privești cu neîncredere spre viitor, să vrei atât de mult să-i oferi o lecție, să-i demonstrezi cât de mult a greșit, să te răzbuni.

Însă nu poți descoperi liniștea interioară, rămânând în acea furtună a emoțiile, căutând cu disperare modalități să-l faci să sufere. Nu vei reuși să oprești această obsesie, acest atașament toxic, trăind un scenariu toxic.

Vei fi furioasă că nu vine cu o reacție, te vei pierde în această mocirlă a sentimentelor, vei alege din nou și din nou un drum care nu te reprezintă, vei avea scopuri care îți pot distruge sufletul. Vei căuta răspunsuri fără să le găsești.

Vei simți că nimic nu este așa cum trebuie

Iată de ce răzbunarea nu este soluția corectă. Sau, cea mai bună răzbunare este să te regăsești, să descoperi drumul către inima ta, să începi să te iubești și să respecți cu adevărat, să îndepărtezi tot ce îți este străin.

Alegi să nu mai fugi după iluzii, să nu mai trăiești obsesii, să rupi orice conexiune toxică cu acest om. Alegi să te bucuri de momentul de acum, să trăiești cu recunoștință fiecare clipă, fericită că ai evadat dintr-o poveste urâtă.

Alegi să îți pese de tine, de starea ta de bine, nu de interpretările și de emoțiile celuilalt. Vrei să te cunoști cu adevărat, vrei să evoluezi, să nu uiți de visurile tale, să faci în sfârșit ceea ce simți cu adevărat. Alegi să te eliberezi de orice povară.

Nu te răzbuni pe el, nici pe trecut, nici pe toate experiențele triste pe care le-ai trăit. Pur și simplu îți vezi de propria viață, descoperi lucruri care sunt importante pentru tine, descoperi oameni care te apreciază cu adevărat.

Atunci vei trăi o emoție superioară răzbunării, vei trăi pentru tine, te vei schimba pentru că așa vrei, vei avea priorități corecte, vei fi împăcată cu ceea ce ai, cu sentimentele din sufletul tău. Vei ști că trădarea a fost doar o parte din viața ta.

Nu mai porți cu tine regrete și nu îți mai este frică: iată răzbunarea corectă față de tot ce a fost în trecut. Renunți la ură, la durere, la nemulțumiri, la gelozie, alegi calea recunoștinței. Știi ce meriți cu adevărat, știi pe cine vrei aproape, construiești o lume frumoasă.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com