Cum se va schimba viața ta, atunci când vei evada dintr-o relație toxică

Este cumplit să trăiești în suferință și iluzie în fieacare zi, având alături un partener instabil, care nu îți oferă doza minimă de încredere și de siguranță. Este atât de greu să ieși din această relație toxică, mai ales dacă nici nu conștientizezi cât este de toxică.

Totuși, până la urmă, eliberarea are loc. Înțelegi într-o zi că respectul și iubirea de sine contează mult mai mult. Că această conexiune dintre voi era doar o aparență, că nu aveți interese comune și nici un viitor al vostru. Nimic nu vă leagă, nimic nu vă apropie.

Evadarea poate decurge brusc sau în mai multe etape. Fie te rupi total de acea relație și de acel om, promițându-ți să nu-i mai permiți să te înjosească, fie încet, încet pășești în afara cercului vicios. Descoperi alte relații, unde lucrurile funcționează.

Descoperi alți oameni, care îți spun că iubirea niciodată nu a fost toxică. Te descoperi din poziția de femeie liberă, capabilă să ia decizii de una singură, să spună NU atunci când valorile și respectul sunt ignorate. Descoperi un alt drum, pe care vei merge singură, dar fericită.

Te detașezi greu, dacă instrumentele de dominare ale celuilalt au funcționat. Zile, luni sau ani întregi ai recunoscut doar un fel de a fi, ai idolatrizat un om, l-ai crezul zeul lumii tale. Acum știi că totul a fost rezultatul amăgirilor și al manipulării.

Acum vrei să scapi cât de repede poți, să fugi dincolo de aceste ziduri emoționale. El ar putea să se împotrivească, să oscileze între implorare și agresivitate în raport cu tine. Însă decizia, odată luată, îți scoate ochelarii roz și îți vorbește despre un singur lucru.

Este timpul să evadezi din această relație toxică

Și evadezi. Este incredibilă această transformare rapidă care se întâmplă cu mintea și cu inima ta. Simți că te-ai descătușat, că acțiunile tale nu mai sunt analizare la fiecare pas, că toate cuvintele tale nu mai sunt neînțelese. Ești stăpână pe viața ta.

În sfârșit, nu trebuie să te mai prefaci. Nu mai porți măști, doar pentru a satisface pornirile egoiste ale celuilalt. Nu trebuie să demonstrezi ceva, să arăți că poți, că are rost. Ești liberă să pornești și să oprești o idee, o fantezie, o pasiune, doar pentru că așa vrei tu.

Ești liberă să guști din farmecul vieții. Să cazi și să te ridici, să treci peste greutăți, să ai parte de lecții și de revelații. Dar sunt lecțiile tale și revelațiile tale, e destinul și prezentul tău. Este ceea ce vrei să trăiești aici și acum. Este ceea ce te face un om împlinit.

Poți să te trezești și să-ți bei cafeaua preferată. Poți să pornești într-o călătorie, fără a oferi explicații că îți place marea și nu muntele. Fără a fi forțată să alegi muntele, pentru că așa îi place lui. Poți să te întâlnești cu cineva și să ai parte de discuții captivante.

Fără a asista la acte de gelozie din partea celuilalt, fără a te închide într-un final în propria casă, fiindu-ți teamă să reacționezi. O relație toxică te transformă atât de mult, te face slabă și cuminte, fără gânduri proprii, fără dorințșe și visuri.

Regăsește pofta de viață. Libertatea, iubirea de sine, conștientizarea că meriți să fii fericită. Respectă-te și nu permite nimănui să-ți fure din visuri, din timp, din viață.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com