Nu îndepărta omul care te ține atât de aproape de inima lui

Poate că nu vei ști din prima câtă dragoste se ascunde în cuvintele lui. Poate că vei avea nevoie de mai mult timp pentru a simți și a trăi povestea. Dar, odată ce vei cunoaște adevărata lui intenție, vei fi recunoascătoare pentru acest dar al vieții.

Te suprinde sinceritatea lui. Îți spune că nu poate fi altfel, nu are cum să mintă omul pe care îl păstrează în inimă. Devine empatic de fiecare dată când îi vorbești despre trecutul tău, despre lecții de viață și dorințe neîmplinite. Vrea să-ți fie aproape, vrea să-ți ofere tot ce are mai bun.

Știi că nu sunt promisiuni goale, că ochii lui nu ascund mesaje urâte, că dincolo de cuvinte există dovezi, atât de multe dovezi să găsești siguranța și pacea în brațele lui. Este un om bun, pe care nu trebuie să-l îndepărtezi.

Poate că gândurile tale vor căuta nebunia și explozia unor emoții temporare. Atunci vei găsi potrivit să compari, să-ți dorești imprevizibilul, să transformi necunoscutul în aventură. Dar aventura este trecătoare și după ea sentimentul atașamentului dispare.

Odată cu el dispare și încrederea în oameni, certitudinea că vei găsi un partener corect, capabil să-ți înțeleagă lumea din spatele măștii. De ce să nu te oprești, să te întrebi cine îți este cu adevărat aproape, cine ți-ar dori binele oricând.

Vei găsi atât de puțini oameni dispuși să construiască

Atât de puține suflete, gata să te ducă în acel loc plin de liniște și siguranță, aproape de inima unui om, sau poate chiar în mijlocul ei. Din moment ce vei găsi un asemenea om, dispus să-ți dezvăluie secretele emoției lui, îmbrățișează-i emoția, cuvântul, sinceritatea și bucură-te de el.

Va fi un moment unic, când vei putea să te simți liberă alături de cineva. Vei reuși să te detașezi de labirinturile fără ieșire ale trecutului, să privești cu seninătate înainte, dar și mai mult alături de tine, știind că acolo, alături, este dragostea ta.

Nu îndepărta un om corect, poate prea corect în anumite circumstanțe. Amintește-ți de lumea lui fără ascunzișuri, când vei încerca să fugi de adevăr, de iubire, de recunoștință. Trăiește adevărul, simte iubirea, fii plină de recunoștință că asemenea om există.

© Sufletisme.ro