Nu ți-e dor de fostul tău. Îți e dor de cum te făcea să te simți…

Ți sa întâmplat de nenumărate ori să tânjești după trecut. Te-ai tot gândit la ce a fost, cum te-a făcut să te simți și ai comparat astea cu starea ta deprimată de aici și acum.

Probabil ai și dedus că ai făcut o greșeală, că te-ai grăbit alegând să pleci din relație. Că mai exista atât de mult potențial pentru voi doi în viitor.

Știu cum te simți. Dar te asigur că, cel mai probabil, nu ți-e dor de el. Dacă impactul lui în viața ta era să fie unul relevant și de valoare, nu era să renunți la el.

Dar ai renunțat.

Ai renunțat, pentru că ai fost nefericită, pentru că nu evoluai alături de el. Pentru că nu erați, de fapt, compatibili. În realitate, îți e dor de cum te făcea să te simți.

Îți e dor de sprijinul pe care ți-l oferea, de momentele de afecțiune și căldură pe care le primeai petrecând timp cu el. Îți e dor să fii într-o relație, pentru că ai obosit să fii singură. Îți e dor să simți.

Nu te lăsa mințită de aceste sentimente controversate.

Ele nu vin să-ți spună că ești incompletă fără el sau că ai făcut o greșeală. Ele vin să-ți spună că nu lucrezi suficient de mult asupra ta; că încă nu ai găsit acel pilon lăuntric, care să te facă să te simți completă fără prezența unui partener în viața ta.

Că nu beneficiezi în măsură deplină de perioadele de singurătate; că e timpul să te tratezi ca pe prioritatea ta nr. 1, pentru că asta ești în viața ta.

Învață să te simți bine în propria piele fără a depinde de alți oameni. Generează dragoste, acceptare, reziliență și sprijin de sine stătător în tine. Nu aștepta să predai responsabilitatea pentru ceea ce simți altora.

Tratează această perioadă dificilă ca pe o invitație spre autocunoaștere și autodezvoltare. Permite-le acestor sentimente să-și spună mesajul și învață din ele.

Îmbrățișează-ți starea și accept-o cu empatie și compasiune. Și nu mai fugi iarăși la el. Căci asta va însemna trădare a propriilor tale valori, alegeri și viziuni.

Ai răbdare și ascultă-ți inima. Ea știe mai bine ce e corect pentru tine.

© Sufletisme.ro