Iată până unde poate ajunge dragostea unei femei

Dragostea este un sentiment atât de complex, încât orice definiție îi va știrbi din esență. Din perspectiva rolului de femeie și, respectiv, bărbat, aceasta va include 3 aspecte majore: dragostea fizică, dragostea emoțională sau romantică și dragostea matură.

Pentru o femeie dragostea romantică este adesea felul întâi într-o relație. Emoțiile sunt cele care alimentează pasiunea și erotismul și mai rar, invers.

Ambele aceste componente sunt însă atât de interdependente, încât au nevoie de ceva mult mai solid pentru a-și păstra consistența. Aici intervine dragostea matură.

Este cea pentru care se depune efort, pentru care faci servicii, asculți și înveți. Te responsabilizezi și devii mai mult decât o amantă sau o iubită – devii o parteneră. Visul oricărei femei este sa ajungă să fie în deplin control asupra acestor trei aspecte.

Această dorință ne este implantată încă din copilărie. Atunci ne visăm soții ai unor prinți îndrăgostiți peste cap de noi, care vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. În goana după acest vis, multe femei refuză să deschidă ochii spre realitate.

De cele mai multe ori bărbații aleg să nu sară cu capul înainte și sa treacă prin toate cele trei componente pe rând și cu pași lenți. Mulți dintre ei nici nu vor sa facă un următor pas, rezumându-se la interacțiuni fizice.

Ei nu vor să se complice

Dar încearcă și spune-i acest lucru unei femei ai cărei gândire și suflet nu poate trăi dragostea decât tridimensional…

Dragostea unei femei față de cel pe care-l consideră Alesul va merge la fel de departe cât a mers și visul ei la fericire. Dragostea ei va fi la fel de intensă precum imaginația și nebunia pe care o posedă.

Dar la fel ca orice vis, dragostea ei va trebui să se trezească la realitate. Atunci când imaginația nu va mai putea susține repetat povestea și nici nebunia nu va mai avea combustibil – atunci dragostea ei, chiar dacă ajunsă la maturitate, se va epuiza.

De cele mai multe ori femeile care oferă tot și nu primesc nimic vor înțelege că au trăit o iluzie când vor rămâne fără nimic. Asta pentru ca vor folosi fiecare resursă pentru a construi singure ceea ce nu poate fi construit decât în doi.

Când vor realiza ca nu au fost rezonabile, exploatându-se neargumentat atâta timp de dragul unui vis, își vor deplânge amar naivitatea. Apoi își vor conserva la loc ferit puținele fărâmituri de dragoste rămase.

Le vor planta și în timp vor culege din ele dragoste de sine. Iar data viitoare când va mai apărea vreun Ales, vor fi precaute și atente ca să nu se mai piardă într-un vis. Vor sta bine cu picioarele pe pământ până când vor reuși să zboare din nou la brațul celui demn.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com