5 semne că el nu te iubește cu adevărat, doar se joacă cu tine

Te atașezi de sufletul unui om, vrei să construiești alături de el, vrei mai mult decât o aventură superficală. Dar înțelegi în timp că intențiile acestuia nu sunt la fel de sincere. În locul conexiunii emoționale există multă nesiguranță, frică, manipulare.

Nu poți să trăiești mereu cu aceleași iluzii false, să ignori realitatea, să îți spui că va veni o zi când toate se vor schimba. Acele gesturi egoiste, acele decizii favorabile lui, acel joc ieftin nu au cum să înlocuiască afecțiunea, încrederea.

Omul de lângă tine refuză să-și asume rolul de partener. Nu găsește suficiente motive să se complice cu responsabilitatea, cu reacții potrivite, cu acea atitudine demnă. I se pare firesc să vină și să plece când vrea, să dea vina, să interpreteze.

De fiecare dată când îl provoci să găsească alături de tine soluții inventează scuze ieftine, vine cu pretenții exagerate, se retrage în propria lume. Știe că nu are sentimente sincere, deci se rezumă la interacțiuni superficiale, la cuvinte goale.

A existat mereu o detașare emoțională, o lipsă a transparenței. Nu vrea să stea de vorbă cu tine, să îți spună lucruri despre trecutul său, să-și deschidă sufletul. Ascunde de tine orice planuri, comunicarea devine defensivă și seacă.

Este firesc să ceri mai mult decât răspunsuri false, este normal să găsești alături un partener sincer, capabil să renunțe la orice gând toxic și să te considere o prioritate. Înțelegi că nu își dorește nimic serios, nu vrea să fie responsabil.

Toate deciziile sale sunt egoiste

Se gândește doar la propria stare de bine, îi pasă doar de propria lume, contează doar propriul scenariu. Este alături de tine atât timp cât alegi să-i urmezi convingerile, nu  vrea să accepte compromisul, să cedeze, să empatizeze cu povestea ta.

Mereu există oameni mai importanți pentru el și experiențe mai interesante. Te ignoră atunci când îi vorbești despre emoțiile tale, când vrei să te asculte, să te înțeleagă. Nu există acele scopuri comune, acea dorință să aibă grijă de tine.

Nu te susține, nici atunci când te simți prost și ai nevoie de el aproape. Nu a încercat niciodată să te cunoască cu adevărat, să descopere lumea ta. În loc să fie un om bun și recunoscător alege să te judece, să îți critice fiecare pas.

Este felul în care îți poate controla viața, prin presiune și amenințări, prin desconsiderarea realizărilor tale, prin cuvinte urâte și umilințe. Pentru el totul se rezumă la un joc egoist, când doar dorințele lui contează.

În locul siguranței și a liniștii există multă frică și incertitudine. Nu are intenția să aducă încredere în relație, să îți demonstreze că este acel bărbat demn și iubitor. Știe că poate pleca în orice moment, deci nu vrea să se complice cu responsabilități.

Nu este vorba despre iubire și asumare în comportamentul unui bărbat care se gândește doar la propriul bine, care dă dovadă de imaturitate emoțională, care preferă să trăiască doar aventura.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com