6 gesturi inconștiente prin care atragi singurătatea

Ai cunoscut vreodată pe cineva care să susțină că își dorește foarte mult să-și întâlnească partenerul alături de care să formeze o familie, dar care să demonstreze opusul prin comportamentele sale?

De ce unii oameni sunt aparent fixați pe ideea de a fi cu cineva, dar în realitate par să nu aibă nevoie de nimeni?

Iată câteva semne care pot da de gol o persoană care nu vrea sau nu știe cum să facă primul pas pentru a-și forma un cuplu și, respectiv, atrage singurătatea:

1. Socializezi superficial

Atunci când ai entuziasmul să-ți formezi un cuplu, socializarea cu potențialii parteneri devine animată, foarte expresivă și teatrală. Ești versatil, adaptabil și întreg limbajul corpului tău spune că ești gata să cucerești.

Zâmbetul, ochii, poziția corpului, gesturile – toate predispun la flirt și seducție subtilă.

Dacă însă ești total anost și oferi întrebări după plan, partenerul tău va simți discuția ca pe un interogatoriu deranjant sau, cel puțin, va deduce că nu ești atât de interesat precum susții.

2. Ești foarte pretențios

Ai un puternic simț critic și un milion de idei fixe cu ce îți place și ce nu. Desigur, ai deja un ideal de femeie/bărbat în capul tău și nu accepți devieri de la plan.

Prin urmare, ai și un bun pretext pentru care nici un candidat nu este potrivit pentru tine. Nu că tu nu ai vrea să-ți găsești pe cineva, dar, ce să-i faci când nimeni nu găsești omul potrivit?

3. Nu ai interesul de a ieși din zona ta de confort

Există cineva care te interesează, dar nu vei face primul pas, pentru că nu-ți stă în fire. Și e foarte greu să ieși din zona ta de confort, să riști să pari penibil, pentru cineva străin. Deci, e mai în singuranță singur.

Da! E în singuranță, dar nu-ți mai crea iluzia că vrei să fii cu cineva. O relație presupune o mulțime de riscuri, o doză mare de spontaneitate și imprevizibil. Cu o asemenea abordare, nu vei avea succes.

4. Ești mulțumit de tine și nu concepi ideea de compromis

Tu ești omul care se culcă la zece fix. Și dacă potențiala ta parteneră are regim de bufniță și încearcă să te sune la miezul nopții, va trebui să-i dai papucii, nu?

Pentru că tu nu ești pregătit să faci compromisuri și să te adaptezi, ci vrei ca toată lumea să se adapteze după tine. Pentru că, desigur, tu ai dreptate. Toți știm că ora zece e optimă pentru un somn productiv. Și mai știm că degrabă nu-ți vei găsi un partener.

5. Nu vezi sensul în a cunoaște și a investi în oameni pe care nu-i cunoști

Toată lumea te bate la cap să dai șanse oamenilor să te cunoască și să-i cunoști. Dar tu nu vezi rostul să investești resursele tale aiurea și să irosești conversații bune pe oricine.

Pentru că tu ai încredere că acel cineva, unicul, va apărea de unul singur în viața ta, fără efort și căutări inutile.

E timpul să schimbi abordarea din moment ce precedenta nu ți-a adus rezultate, nu? Nu uita! Căutarea nu e atât despre ei, cât despre autocunoaștere și dezvoltarea inteligenței sociale.

6. Nu ești empatic

Nu te interesează oamenii și emoțiile lor. Dar ești disperat să cunoști pe cineva. Să fii iubit. Mai puțin să oferi și să iubești. Trebuie să-ți dai seama că e o formulă a eșecului! Dragostea este despre reciprocitate!

Gând bun!

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com