Găsește omul, alături de care să-ți fie ușor să vorbești despre lucruri complicate

Drumul vieții noastre nu este niciodată o linie dreaptă, pe care am urma-o orbește, fugind de propriile noastre tentații. Este un amestec de asfalt neted și drum de țară, de cărare acoperită cu pietre și plajă cu nisip, scăldat de apele mării.

Oamenii pe care îi întâlnim pe acest drum sunt atât de diferiți și ei. Unii ne îngroapă poveștile, nefiind capabili să descopere adevărul dincolo de tăcere. Alții ne urmează pașii, gata să adauge la poveste cele mai frumoase și pline de nebunie detalii.

Îi vom apropia pe cei din urmă și-i vom îndepărta pe primii, uneori vom acționa exact invers, învățând lecții atât de importante. Însă mereu vom duce dorul omului autentic, alături de care ne va fi indiferent dacă drumul merge înainte sau o ia în zig-zag.

Mereu vom tăinui în sufletul nostru setea după sinceritate, după acea senzație calmă pe care o trăiești alături de cineva, când totul este atât de simplu și de firesc.

Vom alerga poate după multe măști, dându-le prea multă importanță, oferindu-le un rol prea mare în povestea noastră. Vom risca uneori să ne punem noi înșine o mască, încercând să ascundem rănile unor iubiri de-o vară.

Cuvintele noastre vor dori să fie auzite, tăcerea noastră va căuta un răspuns.

Se întâmplă să fii cu un om și să crezi că ai găsit liniștea

Dar îți dai seama în scurt timp că sunteți doar doi străini ce și-au intersectat poveștile și amintirile. Înțelegi acest lucru după privirea lui întrebătoare.

După felul în care evită să-ți spună adevăruri despre lumea lui, după discuțiile seci și lipsite de culoare. Îl provoci, dar reacția este una banală, gata să cadă spre indiferență. Atunci te retragi, știi că nu vrei să rămâi acolo unde nu ești înțeleasă.

Continui să cauți, să întâlnești oameni și oameni pe drumul vieții tale. Toate experiențele trăite, toate emoțiile avute te-au transformat, ți-au confirmat unele convingeri și le-au anulat pe altele. Ești mai sigură pe tine, mai conștientă de valoarea ta, mai plină de iubire și pace.

Atunci, fără efort și fără a te gândi neapărat la acest lucru, întâlnești omul tău. Omul alături de care îți este ușor să vorbești despre lucruri complicate.

Omul care va aduce culoare vieții tale și căruia nu-i va fi teamă să-ți spună despre lucruri cu care ai putea să nu fii de acord. Omul care va accepta compromisul și comunicarea ca fiind elemente esențiale pentru a construi ceva.

Atunci vei putea să mergi oriunde, în orice direcție, pe malul mării sau pe drum de piatră. Vei merge înainte cu încredere, știind că alături de tine este omul potrivit, împreună cu care îți poți construi poveștile.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com