Adresează-i fostului aceste 3 întrebări, dacă vrei să fii fericită în relația ta actuală

Fiecare relație pe care am avut-o este o experiență profund valoroasă și însemnată. Chiar dacă am ajuns să trecem printr-o despărțire dureroasă, simțind că am pierdut atât de mult timp și energie spirituală, nu e adevărat. Nu am pierdut nimic. Pur și simplu, am trecut printr-o etapă a vieții noastre, care era menită să ne învețe ceva util.

Iată de ce nu are niciun sens să te plângi, că nu vei fi fericită cu un alt om. Întrucât ai dobândit atât de multă informație din experiența anterioară, șansele tale de a construi o comuniune sănătoasă cu un alt om au crescut de câteva ori.

Important este să fii conștientă atât de greșelile fostului partener, cât și de ale tale. Asta te va ajuta să eviți conflicte, să rezolvi probleme, să fii mai empatică, și în general – să nu mai cazi în aceeași capcană de două ori.

Dar nu e atât de simplu să faci acest lucru de sine stătător. De aceea, îți recomandăm să apelezi la ajutorul fostului tău în acest caz. El ți-ar putea deschide o perspectivă radical diferită față de tot ce ai crezut despre relația voastră până acum. Contează doar să-i adresezi întrebările corecte.

În acest context, îți propunem aceste 3 întrebări fundamentale către fostul tău, care te vor ajuta să înflorești în relația ta actuală. Iată care sunt acestea!

În ce fel te-am rănit în timpul relației noastre?

Nu fiecare persoană ar fi de acord să răspundă la o astfel de întrebare. Ea presupune un nivel avansat de vulnerabilitate și deschidere emoțională. Dacă, însă, ați avut norocul de a încheia relația în condiții bune, s-ar putea să primești un feedback cât se poate de obiectiv și adecvat de la el.

Confesiunile lui te vor ajuta să-ți regândești alegerile, deciziile și comportamentele din trecut, care deși păreau corecte atunci, s-ar putea să fi fost impulsive, sau negândite până la urmă, dimpotrivă – pline de absență spirituală.

Odată ce îl vei auzi vorbind despre lucrurile, care l-au rănit, vei fi mult mai precaută nu doar la cuvintele și acțiunile tale, ci și la emoțiile tale, care te-ar fi putut induce în eroare în trecut, provocând durere unui alt om.

Cum crezi, ce am fi putut face, ca să salvăm relația noastră?

Dacă ai suficientă încredere în viziunile fostului tău, l-ai putea întreba asta. El ți-ar putea oferi strategii reale de ameliorare a unui conflict, de iertare și de menajare emoțională.

Și asta pentru că, la fel ca tine, el a reflectat mult la situația dintre voi în urma despărțirii, și s-ar putea întâmpla că totalitatea concluziilor la care el a ajuns în procesul vindecării, să îți fie mai mult decât utile în experiența ta actuală.

Oamenii ajung să înțeleagă multe adevăruri în timp, de aceea întotdeauna merită să le ascultăm opiniile și să le analizăm viziunile după ceva timp. Ele nu își mai păstrează acea formă brută și profund subiectivă, ci devin mult mai prelucrate și conștientizate.

De ce m-ai iubit?

Orice despărțire îți poate zdrunciuna stima de sine. De aceea, deseori pășim într-o altă relație răniți, timizi și plini de complexe, pe care le-am cărat din fosta relație eșuată.

E o practică extrem de sănătoasă să ne debarasăm de toate aceste rețineri iraționale și să clarifim lucrurile. Întrebându-l direct pe fostul tău, de ce te-a iubit, îți vei recăpăta semnificativ încrederea în sine și nu îți va mai fi frică să te afirmi deschis și autentic în relația ta nouă.

Daniela M.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com