Când până și cea mai puternică femeie cedează și pleacă

Poți să iubești atât de mult, încât să treci ușor peste supărări de moment, peste nepotriviri de caracter, peste tăcere și întrebări fără răspuns. Poți să iubești atât de mult, încât să fii gata să iubești și pentru celălalt, chiar dacă știi că nu este normal acest lucru.

Iubești atât timp cât încă mai speri că totul va fi bine, că el va înțelege care sunt așteptările acestei relații, că se va schimba. Abia atunci când rămâi față în față cu adevărul, aduni toată dragostea și o ascunzi adânc în inimă. Te resemnezi, chiar dacă te doare, și pleci.

O femeie nu va pleca pur și simplu, mai ales dacă iubește omul de alături. Se va folosi de toate mijloacele, de toate resursele emoționale să aducă mesajul mai aproape de el. Va încerca să explice, să ceară efort și siguranță. Va insista să existe un răspuns, cât de crud și rece ar fi acesta.

O femeie nu va ceda pur și simplu. Va lupta pentru dragostea ei, știind care ar putea fi deznodământul acestei relații. Și-ar dori atât de mult o familie cu el, copii și o casă frumoasă. Dar cum să construiești familie și casă, cu un om care mai mult este dispus să dărâme ziduri de încredere?

O femeie cu o iubire sinceră în inima ei va fi puternică, va căuta soluții, va aduna argumente în favoarea relației. Dar până și puterea ei va avea o limită. Dincolo de această limită vei găsi doar regret, resemnare și, ce este cel mai dureros, indiferență.

Totul efortul va deveni inutil, toată emoția nu-și va avea rostul

Ea va obosi de atâtea lupte interioare, va obosi să tot schimbe un om toxic. Ba mai mult, egoismul partenerului, atitudinea lui urâtă o vor face să remarce cu uimire că nu se mai recunoaște. Nu mai e femeia veselă și fericită de cândva, acum găsești doar tristețe și frică pe fața ei.

Ea va ceda când orice urmă de respect din partea lui va dispărea. Atunci va înțelege că nici de dragul celei mai puternice iubiri din lume nu merită să îndure umilință. În timp, cedarea se va transforma în reîntoarcerea libertății și a iubirii de sine.

Este complicat să construiești alături de un om toxic. Chiar dacă îndrăznești să mergi mai departe, să treci la etapa următoare, știi că nu te așteaptă nici acolo echilibru și înțelegere. Știi că vor urma aceleași seri singuratice, aceleași rugăminți fără răspuns.

Știi că iubirea ta va fi de ajuns până în acel punct decisiv, după care totul va deveni un cerc vicios, supus acelorași reguli, dictate unilateral. El se va folosi de această dragoste nemărginită și îți va impune propriile reguli. Vei încerca să treci și peste acest moment, dar nu vei putea.

Într-o zi, vei trezi în tine propria demnitate și vei înțelege cât de inutil este tot acest efort. Vei lăsa deoparte sentimentele, adunând toate motivele raționale care te-ar convinge să rămâi. Nu le vei găsi și atunci concluzia va fi clară.

Vei descoperi o femeie puternică, dar nu de dragul relației și nu de dragul lui

Vei fi puternică de dragul tău, de dragul visurilor și dorințelor tale. Vei găsi în tine curajul să pleci, curajul să spui NU. Plecarea te va elibera, îți va scoate ochelarii roz și încrederea oarbă într-un om indiferent.

El nu se va mai schimba niciodată, tu nu vei mai putea să-l iubești la fel niciodată. Acolo unde este egoism, indiferență, comunicare toxică, acolo unde sunt certuri infinite și interese ascunse, nu poate exista echilibru și încredere. Nici măcar dorința de a lupta pentru o cauză comună.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com