Cu cât suntem mai dependenți de părerea celor din jur, cu atât ne vor răni mai mult

Cu cât mai multă autoritatea le dai oamenilor asupra ta, cu atât mai egoiști devin.

Nu acorda putere de decizie asupra ta oamenilor. Este demonstrat că atunci când o persoană își exercită autoritatea fără limitări asupra alteia, va tinde să o transforme treptat într-o platformă de realizare proprie.

Vei observa că dacă îi vei permite, de exemplu, partenerului tău de viață să te modeleze după bunul său plac, la un moment dat va uita complet de nevoile tale, dar și le va împlini pe ale sale prin tine.

Prin conformare, creăm dependențe nocive individualității noastre.

Odată ce ne angajăm să urmăm vocea colectivă, vom crea o dependență comportamentală față de ea. Ne va fi greu să mai identificăm cine suntem. Și mai greu va fi să definim cine vrem să fim.

Prinși în rutinele de protocol, vom înțelege la un moment dat că ele merg împotriva personalității noastre, ne uniformizează felul de a fi și ne știrbește din unicitate

Obediența te poate angaja în activități care să nu te facă fericit, dar pe care să continui să le faci pentru a corespunde așteptărilor.

Este foarte greu să ieși dintr-un circuit în care îi faci pe toți să se simtă confortabil în afară de tine. Supunerea vine și din frica de a crea deranj sau a dezamăgi. Dar frica se va diminua odată cu accentuarea disconfortului tău.

Adrenalina, furia, te vor face să ieși din circuit violent, cauzând mai mult rău celor din jur decât dacă ai fi făcut-o anterior.

Cu cât mai dependent ești de părerea oamenilor, cu atât mai puțin reponsabil și asumat vei fi

Odată ce începi să faci lucruri influențat fiind de oamenii din jurul tău, în momentul în care vei eșua vei tinde să fugi de responsabilități. Vei pasa vina pe orice și pe oricine, în afară de tine.

Pentru că tu chiar crezi că cei care reprezintă o autoritate pentru tine, cei pe care i-ai ascultat, ar trebui să-și asume și consecințele eșecului. Desigur, acest lucru nu se întâmplă. Rezultatul: tu ești cel care rămâne cu frustrarea că ai fost folosit drept cobai în experimentul altcuiva.

Ascultă-i și te vor aproba. Ascultă-te pe tine și te vor respecta.

Nu întotdeauna cei din jur vor fi de acord cu tine. Dar cu siguranță vor învăța să te respecte dacă vei manifesta o poziție consecventă mereu.

Ascultându-i, nu-ți vor aprecia la justa valoare efortul și sacrificial, ci doar vor considera că ai făcut ceea ce se cuvine. Dacă însă vei fi fidel valorilor și sentimentelor tale, îi vei face să-ți respecte individualitatea. Gând bun!

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com