Cum o femeie încetează să iubească bărbatul de alături

Când sentimentele unei femei față de un bărbat dispar, înțelegi asta prin fiecare cuvânt spus, prin fiecare gest și grimasă de pe chipul ei. Emoția nu mai este vie, intenția nu mai este la fel de puternică, visurile nu se mai împart la doi, nimic nu mai e la fel.

Nimic nu mai are aceeași culoare, mesajul rămâne clar și definitiv: sfârșit. Dragostea unei femei poate fi exprimată în diferite feluri: de la grijă la susținere, de la empatie la dorința de a face fericit omul de alături. Totul are sens, totul vine din inimă.

Ea poate anula oricare alte emoții secundare: îndoială, tăcere, certuri de moment. Toate dispar pe fundalul sentimentului suprem. Dragostea unei femei poate depăși obstacole, termene limită, impresii externe, semnale de alarmă.

Dar aceeași dragoste poate dispărea brusc, odată ce femeia a înțeles că nimic nu mai are rost, că acele limite sunt superificiale, că semnalele de alarmă au devenit un strigăt infinit de suferință. Prezența în relație a devenit o luptă continuă cu propria conștiință.

Atunci atingerile, dorințele și planurile de viitor își vor pierde din relevanță. Iar omul ei drag va simți acest lucru prin fiecare gest, cuvânt, pas. Vei ști că dragostea a dispărut atunci când ea nu își va mai face griji pentru tine.

Unde ești, ce faci, cum ești, lângă cine ești… nu vor mai conta aceste detalii, odată atât de importante. Grija, susținerea, dorința de a te ști bine erau elemente importante în manifestarea sentimentelor ei. Acum au dispărut.

Cel mai probabil, nu vei mai fi eroul ei.

Omul de încredere, omul căruia i-ar fi spus orice, oricând. Încrederea a dispărut, din moment ce fundamentul emoțional s-a risipit. Nu va vedea în tine un sprijin, un punct de reper, o sursă de găsire a liniștii.

Cel mai probabil, nu veți mai comunica deschis. Lumea ei va fi lumea ei, lumea ta va rămâne lumea ta, ca două elemente dinstincte care împart doar o amintire. Fără comunicare și fără deschidere, ea nu se va mai bucura de tipul petrecut împreună. Călătoriile, cinele, cafeaua de dimineață, plimbările – vor deveni seci sau nu vor mai fi deloc.

Ei nu-i va mai fi dor. Iar dorul este o dovadă vie că cineva ține la tine, că te vrea din nou aproape. Distanța va fi, dimpotrivă, un motiv de relaxare, de alungare a încordării și a neliniștii trăite în doi.

Ea pur și simplu se ma simți mai bine în singurătate. Va încerca deci să găsească tot mai multe motive să stea singură. Va trăi noi experiențe, își va face noi amintiri, fiind singură sau în compania altor oameni.

Atunci când sentimentele unei femei dispar, înțelegi asta fără prea mult efort. Așa cum înțelegi și toate acele semnale de alarmă, existente cu mult înaintea dispariției iubirii față de tine. Ea îți va spune că trebuie să discutați, ea îți va cere mai multă implicare, ea va dori reciprocitate.

Atunci ai putea interveni, ai putea contribui cu empatie și efort. Cu mult curaj. Cu dragostea ta, capabilă să anuleze orice urmă de îndoială.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com