Când un bărbat înțelege că femeia de lângă el este jumătatea lui

Vor trece femei prin viața unui bărbat, unele lăsând poveștile lor, alături de altele creând povești proprii. Vor exista sute și mii de ocazii să apropie și să îndepărteze aceste femei. Valorile, trecutul, felul de a fi și a înțelege lumea, lecțiile de viață și scopurile de viitor, toate vor conta în acest proces de cunoaștere.

Totuși, foarte puține femei vor ajunge în sufletul unui bărbat, trecând dincolo de superficial, descoperind omul, iubindu-l cu adevărat. Într-un moment al vieții, plin de recunoștință și iubire, acest bărbat va spune femeii de alături că ea este sufletul pereche.

El va înțelege asta, știind cât de apropiate sunt lumile lor, cât de sincer este spațiul dintre inimile lor și cât de simplu este acest trai în doi. El va înțelege asta, iubind cu adevărat, dorind această femeie alături, gândindu-se la un viitor comun, la o lume a lor, plină de frumos și adevăr.

El va înțelege că ea este aleasa, știind cât de mult este înțeles. Fără măști, fără jumătăți de măsură, fără intrepretări, ea îi va accepta povestea și îi va îmbrățișa trecutul. Va fi alături de el, la bine și la greu, gata să pornească în doi în această nouă călătorie fascinantă.

Ea nu va avea un interes ascuns, ea nu va minți, ea nu-i va dori banii și statutul. Va căuta siguranța și încrederea, liniștea și nebunia trăită în doi. Va respecta cine este el cu adevărat, va accepta pasiunile și dorințele lui, va oferi la fel de mult, de dragul unei vieți comune.

El va înțelege că alături această femeie vrea să construiască vitorul, știind că au aceleași viziuni. Ambii au ajuns la o maturitate emoțională, capabilă să anuleze orice capricii și acte egoiste. Nimic nu va fi în plus, nimic nu va fi lipsit de valoare.

El o va iubi atât de mult

Va fi recunoscător pentru un sentiment reciproc, crescut în timp, așezat cu grijă în inima lor, protejat în fiecare zi. El va iubi timpul petrecut împreună, prietenia lor și empatia. Va ști că poate să vorbească acestei femei despre orice, fără a regreta apoi.

El va avea certitudinea că nu trebuie să se forțeze de dragul acestei relații. Tot ce va face, va face din iubire. Tot ce va dori, va dori din inimă. Vor fi anulate astfel modelele superficiale de interacțiune, felul de a trata relația ca un joc, ca o banalitate.

El va ști că în relația lor este vorba despre asumare și implicare reciprocă. Că susținerea și încrederea sunt elemente cheie. Că mereu există un instrument la care pot să apeleze oricând: comunicarea. Vor putea vorbi despre orice, găsind mereu soluții și răspunsuri.

El va înțelege că ea este jumătatea, descoperind-o atât de caldă și sinceră în brațele lui. Ea va veni în relație cu armonie și feminitate, cu gingășie și dorința de a construi ceva de durată. Ea va oferi casei lor lumină și iubire, sensibilitate și emoție.

El va ști că relația lor nu este pentru o zi sau două. Deși soarta este imprevizibilă, vor reuși să-și demonstreze că acel „pentru totdeauna” nu este o iluzie. Așa cum a iubi responsabil nu este o abordare depășită. Ei vor trăi în doi, aici și acum, gata să înfrunte viitorul.

Este vorba despre reciprocitate, despre emoții pe care uneori este greu să le transmiți prin cuvinte. Înțelegi că omul de lângă tine este jumătatea ta simțind, dorind, iubind, acceptând, trăind.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com