Dacă bărbatul iubit se poartă urât cu tine, promite-ți aceste lucruri

Lumea ta nu se rotește în jurul unui alt om, chiar și dacă este vorba despre omul pe care îl iubești. Într-o clipă lucrurile se pot schimba, omul drag poate deveni un străin și atunci visul se va prăbuși, împreună cu întreaga lume.

Sentimentele pe care le simți pentru cineva trebuie să aibă un motiv, să fie argumentate, regăsite în gesturile corecte ale celuilalt. Nu poți iubi orbește, acceptând orice formă de comportament.

Nu poți simți la fel, atunci când partenerul este un indiferent. La început această formulă a implicării unilaterale funcționează, fiind susținută de impulsuri emoționale și de speranța că lucrurile se pot schimba. În timp, dând jos ochelarii roz, remarci că totul pare diferit.

În clipa când vei deveni o victimă în relație, știind că nimic nu mai poate fi schimbat, pleacă. De multe ori însă nu poți desconspira de la început care este intenția adevărată a celuilalt.

Există semnale, mici gesturi dubioase, declarații care te vor face cel puțin să te întrebi ce se întâmplă. Nu este obligatorie prezența atacului direct, dovezile de neîncredere pot fi diverse și uneori greu de recunoscut.

Dacă bărbatul iubit se poartă urât cu tine, promite-ți să stai de vorbă cu el. Imediat. Clarifică de ce are un comportament lipsit de respect, de ce acțiunile lui sunt contradictorii, dacă îți vorbește indiferent în mod intenționat sau singur nu își dă seama că vorbele lui te rănesc.

Vezi dacă îți răspunde cu regret sau pur și simplu nu-i pasă. Vezi dacă vrea la fel de mult să clarificați lucrurile, să accepte schimbarea, sau dă vina pe tine pentru toată nesiguranța.

Promite-ți să știi mereu, în orice clipă a vieții tale, ce meriți cu adevărat.

Și pe cine meriți să ai alături. Dacă îți dai seama că felul de a fi al omului de alături nu coincide cu așteptările tale, reacționează. Sigur, nu e vorba de așteptări exagerate, ci de o formă de conviețuire firească unei relații sănătoase.

Dacă relația se transformă și în timp devine toxică, reacționează. Fiind corectă și sinceră, este firesc să-ți dorești un om la fel de sincer și corect alături.

Promite-ți să nu-i permiți, niciodată, să fie violent în raport cu tine. La primul gest de agresivitate, la prima tentativă de a te lovi, pleacă.

Cunoscându-i furia, vei afla și cel fel de om este cu adevărat. Atunci vei ști că nu puteți avea un viitor comun, că libertatea și fericirea ta este mai importantă decât o iubire dependentă.

Promite-ți că-i vei vorbi de fiecare dată despre fricile și dorințele tale. Despre așteptări și lucruri care contează. Se întâmplă în unele momente decisive să te lași copleșită de atitudinea celuilalt, să consideri că tăcerea poate fi o soluție, să faci mai mulți pași înapoi, în timp ce partenerul atacă.

Să nu taci niciodată. Vorbește-i despre tot ce nu îți place, despre ce ai vrea să schimbe, ca să păstreze relația și omul de alături. Vorbește, întreabă, cere răspunsuri, cere o atitudine corectă.

Promite-ți că vei îndepărta omul care va depăși limitele. Chiar dacă îl vei mai iubi. O relație normală nu poate funcționa pe jumătate, cu promisiuni false și comportamente urâte.

Lumea ta nu se rotește în jurul unui alt om. Este corect să cauți echilibrul, acolo unde, de mână cu celălalt, vei construi o lume comună. O lume fără violență, fără reproșuri, dar cu multă implicare și iubire.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com