De la bărbatul indiferent și egoist nu vei auzi aceste cuvinte sincere

Atunci când un bărbat iubește din toată inima, este conectat emoțional și asumat, îți vrea tot binele din lume, stă de vorbă cu tine fără a avea interese ascunse. Îi pasă, înțelegi acest lucru din acțiunile și cuvintele lui sincere.

Comportamentul său va fi diferit de cel al bărbatului profitor, care îți poate spune cuvinte amăgitoare, îți poate face promisiuni goale, îți poate garanta o lume frumoasă, care în realitate este o mocirlă a emoțiilor. Sufletul tău simte că totul este minciună.

Un bărbat indiferent se folosește de cuvinte, sunt parte din scenariul său urât, parte din jocul său manipulator. El refuză să se complice cu discuții sincere, să-și deschidă sufletul, să caute răspunsuri la întrebări complicate.

Îți poate spune atât de multe minciuni, te provoacă să crezi în povestea lui. În situații dificile dă vina pe tine, te acuză de tot ce este greșit, te judecă pentru alegerile făcute, îți reproșează orice fleac. Din partea lui nu vei auzi cuvinte sincere, venite din inimă.

Nu îți va face complimente, pur și simplu pentru că simte asta. Are nevoie de un motiv ascuns, de un avantaj personaj pentru a putea rosti anumite cuvinte pozitive. Din moment ce nu îi pasă, de ce să facă un efort, de ce să să știe mai multe despre tine?

Acest bărbat egoist nu se va asigura că ești bine, nu te va întreba dacă totul este în regulă, poate ai nevoie de ceva, poate în spatele tristeții se ascunde un motiv care îl vizează. Nu contează care sunt visurile tale, ce te face cu adevărat fericită.

Dacă nu e vorba despre el, nu este atât de important

Nu vrea să știe cum îți merge la serviciu sau în familie, nu se conectează emoțional cu lumea ta. În schimb, vorbește mereu despre așteptările sale, despre lucruri care sunt importante pentru el, îți cere să-l asculți și să-l înțelegi.

În cuvintele sale nu vei găsi admirație, recunoștință, dorința de a aduce echilibru în relație. Acele realizări din viața ta le consideră banalități, acele momente de sinceritate sunt lipsite de valoare. Nu îți vorbește cu încredere, în mod asumat.

Este prea indiferent ca să remarce stările tale, să treacă dincolo de superficial, să îmbrățișeze lumea ta fără a se gândi la următorul scenariu egoist. El nu îți spune cuvinte de laudă, este prea gelos pe tot ceea ce reușești.

Când îl provoci să se implice mai mult, nu reacționează matur emoțional, căutând soluții. Dă vina pe tine, îți reproșează că nu-l iubești suficient, nu îți pasă, ceri de la el prea multe, nici nu-l cunoști cu adevărat.

Există atât de puțin „noi” în cuvintele sale. Lumea lui este mai specială, dorințele lui sunt mai importante, alegerile lui sunt mai bune. Nu există planuri de viitor, nu există o perspectivă clară, nici siguranță.

El nu trăiește cu recunoștință relația, demonstrând că este demn de această poveste de iubire. În momentul când se va plictisi sau va înțelege că nu mai poate profita, pur și simplu va pleca de lângă tine. Nu accepta acest scenariu egoist.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com