Cum o relație de cuplu sănătoasă devine un spațiu uriaș de vindecare și creștere

Orice relație, nu neapărat de cuplu, are un rol fundamental în viața noastră. Nimic nu este o întâmplare. Universul ne oferă întotdeauna lucrurile și oamenii de care avem nevoie cel mai mult. Ne oferă trăiri care sunt menite să ne învețe ceva, să ne ducă spre o altă etapă a autocunoașterii.

Chiar și cele mai nesemnificative sau dureroase experiențe interumane pe care le-am cunoscut, au contribuit, la un moment dat, la îmbunătățirea noastră într-un sens sau altul. De aceea, nu trebuie să oferim spațiu regretelor pentru relații eșuate.

Totul a meritat. Tot ce se întâmplă e spre binele nostru. Asta e mantra cu care ar trebui să trecem prin viață. Să facem pace cu trecutul nostru, să ne iertăm pentru alegerile incorecte de cândva. Doar așa ne putem angaja într-o viață nouă, bogată în intenții bine conștientizate și decizii chibzuite referitor la fiecare aspect al identității noastre.

Acest lucru devine crucial în alegerea unui partener.

Dacă ni s-a întâmplat cândva să ne lăsăm pradă viziunilor sociale sau poate propriilor noastre impulsuri lipsite de judecată și să ajungem într-o relație din care am ieșit obosiți și umili, nu mai trebuie să cădem în aceeași capcană.

Lecțiile trecutului nu s-au întâmplat în zadar. Ele ne-au învățat cum NU trebuie să se simtă iubirea, grija, comunicarea și toate celelalte aspecte esențiale ale unei relații. Ele ne-au deschis ochii asupra lucrurilor care nu ne servesc în iubire. Ne-au oferit claritate asupra tipului de partener de care avem nevoie și care am vrea noi înșine să devenim pentru celălalt.

Într-adevăr, relațiile de cuplu, comparativ cu toate celelalte relații din viața noastră, asistă la manifestarea tuturor dimensiunilor personalității noastre. Partenerul ne vede în cele mai atrăgătoare, dar și în cele mai vulnerabile ipostaze. Tot el sau ea reprezintă un stimul, un catalizator al demonilor noștri interiori. Al traumelor și problemelor emoționale nerezolvate de cândva.

Tot ce e frumos și urât în noi, tot ce a fost ascuns undeva departe, iese la suprafață datorită relației. Acest lucru ne oferă o premisă gransioasă pentru a ne vindeca și a evolua.

Ar fi păcat să irosim această oportunitate incredibilă, mulțumindu-ne cu puținul. Alegând un partener care nu ne sprijină prin prezența lui, ci dimpotrivă – ne trage în jos…

Iată de ce, de acum înainte, alegându-ne un partener, vom ști că nu ne mai putem investi timpul și energia valoroasă în comuniuni care semnalează de la bun început incompatibilitate și lipsă de potențial. Că relația cu el sau ea trebuie să fie un adevărat vehicul de vindecare și creștere pentru noi și nu o sursă de stagnare!

© Sufletisme.ro