Dacă fostul iubit vrea să se întoarcă la tine, pune-i această întrebare

Despărțirile sunt adevărate teste de rezistență. E ca și cum ar trebui să-ți iei viața în piept, având un handicap general. Oricât de puternici am fi, schimbările nu sunt deloc confortabile, mai ales când ele îți iau fără a-ți da nimic înapoi.

După o despărțire, ne-am putea confrunta cu o perioadă în care să ne simțim depășiți, ca și cum am ne-am fi asumat mai mult decât suntem pregătiți să ducem – singurătatea. Și mai acută devine senzația atunci când suspectăm că fostul nostru partener își reia viața alături de altcineva.

Atunci se mai activează una dintre cele mai mari frici omenești – cea de a nu mai fi iubit, de a fi redus ca importanță și impact în viața omului pentru care se presupune ca ai fost totul.

Sub presiunea propriilor întrebări și insecurități, mulți oameni se întorc. Nu pentru ca ar vrea să rămână. Ci pentru a verifica. Da, pentru a verifica dacă nu au fost uitați, dacă mai sunt iubiți. Detectează natura acestui impuls la timp și nu te lăsa manipulat de stări de moment. În același timp, o revedere poate fi o ocazie bună să îți actualizezi sentimentele față de cel pe care încă îl ai în gânduri.

Nu te grăbi să iei decizii. Dacă el e aici ca să rămână, va reveni și mâine. Dacă a revenit pentru a-și face plinul orgoliului, se va detașa din moment ce își va îndeplini obiectivul. Fii atentă la semnale, dar întâi de toate, înțelege ce este ceea ce vrei cu adevărat.

O despărțire mereu are motive la bază. Oare o pauză a reușit să rezolve ceea ce vă nemulțumea? Încearcă să-l provoci folosindu-te de o întrebare potrivită: „Ești aici ca să râmâi sau ești aici pentru că nu suporți să fii uitat?”

Ești aici ca să rămâi? Pentru că dacă vreau și eu să rămâi, vom căuta soluții, le vom implementa și vom fi unul pentru altul. Sau ești aici pentru că nu suporți să fii uitat? Dacă e așa, să știi că e firesc să nu te fi uitat.

Dar e uman să vreau să o iau de la capăt alături de cineva care ar vrea atât de mult să rămână pe cât aș vrea și eu. Știu că e greu, dar ne datorăm sinceritate, ca să ne putem elibera de trecut.

Gânduri bune!

@sufletisme.ro