De ce ea te va iubi enorm, dar se va căsători cu un alt bărbat

Iubirile mari ar fi frumos să dureze o viață, ca în tot acest timp cei doi îndrăgostiți să reușească să ofere unul altuia toate sentimentele curate ce le poartă în suflet. Dar nu de fiecare dată este așa, mai ales atunci când unul dintre parteneri nu trăiește la fel de intens povestea.

Ea te va iubi enorm, dar tu o vei face la fel? Vei simți omul de lângă tine, atunci când va dori să-ți transmită un mesaj important? Vei ști să-i oferi susținerea de care are nevoie, grija și încrederea? Vezi bine, iubirea nu este suficientă pentru proiecte atât de mari, precum este o căsătorie.

Ea își va face planuri cu tine, va dori poate să fii chiar tatăl copiilor ei. Dar ce faci cu dorința, atunci când gesturile și cuvintele din fiecare zi trădează un comportament indiferent? În locul realității apare speranța, iluzia, gândul că acest om se va schimba.

Poate că nu a fost vina ta și nici vina ei. Poate că ați ajuns unul în viața celuilalt doar pentru a vă oferi o lecție importantă, despre cum să oferi mai mult, despre angajament și maturitate emoțională. Ambii ați fi vrut să fie altfel, dar timpul trece și viziunile se schimbă.

Tot ceea ce vedea la tine plin de admirație, astăzi poate fi atât de banal. Tot ceea ce te cucerea la ea, astăzi poate să-ți trezească doar indiferență. Sunteți alți oameni, aveți alte valori și alte scopuri în viață, de cele mai multe ori diametral opuse.

Iată cum o poveste de dragoste aparent pentru toată viața poate să rămână doar o poveste de dragoste, de care să-ți amintești cu zâmbetul pe buze după mulți ani. Sau față de care să ai un mare regret, știind că se putea mai mult, dacă…

Acest „dacă” a anulat multe fericiri comune

Nu așa se întâmplă și în cazul altor povești. Se întâmplă ca ea să întâlnească un om simplu, dar să-i fie atât de aproape de suflet. El o va citi dintr-o privire, va ști cât de cald și frumos îi este sufletul. Îl va îmbrățișa cu drag, fără a-l mai lăsa vreodată să plece.

Chiar dacă nu va fi la fel de pasional, chiar dacă dragostea nu va fi trăită la fel de intens, totuși sentimentul de singuranță, de liniște și de regăsire va conta mai mult. Ea va fi gata să repete la infinit această stare de împlinire și relaxare, să iubească acest om cu adevărat.

Poate că vă veți întâlni într-o zi. Ea îți va povesti despre schimbările ce au avut loc în viața ei, tu vei face la fel. Ea îți va spune ce copii minunați are și în ce călătorie planifică să meargă toată familia. Vei citi atunci în ochii ei seninătate și liniște, atât de multă liniște.

Te vei bucura și vei regreta în același timp. Vei fi fericit pentru ea, dar vei regreta că nu ai fost tu omul care să aibă grijă de visurile ei. Vei ști în același timp că așa stau lucrurile. Acasă te așteaptă o femeie pe care o iubești, cu care ai copii, iar luna viitoare aveți planificată o călătorie.

Fii recunoscător că s-a întâmplat. Iubirea vine și trece, uneori rămâne pentru toată viața, ca o adiere de vânt în plină zi de vară. Dar nimic nu contează mai mult decât prezentul, acest prezent miraculos, cu toate lecțiile de viață adunate, cu oamenii care țin la tine cu adevărat.

Ea se va căsători cu un bărbat care îi va înțelege lumea, care o va sprijini în toate, care o va iubi necondiționat.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com