De ce bărbații se atașează atât de mult de unele femei, iar de altele se îndepărtează rapid

Legătura emoțională pe care o caută toți nu se întâmplă pur și simplu. Pe lângă atracție, mai e nevoie și de alte elemente, de indicatori siguri că această nouă întâlnire este specială. Că acest om, ieri un străin, îți devine atât de drag și de apropiat sufletului tău.

Bărbații nu se lasă atât de ușor cuceriți de o femeie, decât dacă nu au ajuns la o maturitate emoțională. La acea etapă a vieții, când pot să separe un flirt de o apropiere emoțională, când înțeleg că a doua opțiune este mult mai rar de găsit și mult mai importantă.

Ei se vor lăsa provocați de femeile care nu au nevoie de un bărbat, pentru a-și realiza scopurile. Care își doresc alături un partener pentru a completa jumătatea de cerc, pentru a deveni doi creatori, capabili să construiască, curajos, o relație.

Ea știe cine este cu adevărat, care îi sunt valorile. Ea știe ce își dorește de la această viață, care sunt visurile de dragul cărora merită să lupte. Ea poartă în inima ei un întreg Univers, atât de complex și în același timp atât de ușor de înțeles.

Unii bărbați devin entuziasmați de această nouă provocare, să descopere lumea unei femei incredibile. Să-și recunoască statutul de vânători, dar și de purtători de dragoste. Ei vor dori această femeie alături, știind că alături de ea ar putea fi o echipă, un tot întreg.

Sunt femei care îi vor completa în cel mai frumos mod și femei care vor respinge prin comportamentul lor. Femei care vor accepta la rândul lor această provocare comună și femei care vor considera că bărbatul este unicul responsabil de echilibru și fericire.

Ei, bineînțeles, le vor alege pe primele

Este mult mai ușor să construiești ceva măreț alături de o persoană care împarte aceleași idealuri. Care de la început știe unde sunt limitele, dar și ce înseamnă nebunia vieții. Este atât de greu să te rotești în același cerc vicios alături de o femeie care nu îți înțelege visurile.

Chiar dacă va fi mai complicat să o păstrezi aproape, chiar dacă va trebui la rândul tău să corespunzi anumitor standarde, vei accepta cu bucurie acest risc, știind că la capătul drumului te așteaptă acea stare de împlinire și recunoștință.

Sunt bărbați care nu pot fi în relații statice, acolo unde în fiecare zi se întâmplă aceleași procese, acolo unde vor găsi plictiseala și senzația de insufiență. Ceva nu va ajunge de fiecare dată, sau ceva va fi în plus, pentru a trăi din plin relația.

Sunt femei care completează acest gol. Care vin cu gingășia și feminitatea lor și umplu lumea bărbatului cu imagini multicolore, cu seninătate și dor. Totul parcă este un joc creativ, unde ambii parteneri au roluri importante, vii, cu lecții și momente de revelație.

Totul se întâmplă firesc alături de această femeie. Această stare nu o trăiești lângă oricine. Sunt femei care vor îndepărta un bărbat prin lipsa de empatie, prin valori atât de diferite, prin atitudinea înjositoare față de alți oameni, prin rolul superior asumat într-o relație.

Ele vor speria un bărbat bun, îl vor face să înțeleagă că acolo, în viitor, nimic bun nu se va întâmpla. Iar acest bărbat bun va respinge un deznodămând trist și va îmbrățișa nebunia, creativitatea, curajul, dorința.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com