De ce este inutil să lupți pentru omul care nu te mai vrea în viața lui

La început, ești convinsă că anume acest efort îl va readuce aproape. Îl va convinge că are rost, că iubirea dintre nu s-a stins. La început, vei fi sigură că aceasta este marea ta dragoste, acesta este omul tău, aceștia sunt cei mai buni ani trăiți. Apoi îți vei pune întrebări.

Te vei întreba de câte ori el a răspuns pozitiv la tentativa ta de a schimba lucrurile. De câte ori te-a îmbrățișat cu drag, de câte ori a fost alături și te-a susținut, în momentele tale dificile. Vei ști în sinea ta că efortul este în zadar, că a devenit inutil să lupți.

1. El nu este omul tău. Acea iluzie a fost destrămată în timp, pas cu pas, de fiecare dată când te privea rece, când îți răspundea ca un străin. Oare nu trebuia să fie invers? Oare omul iubit îți taie aripile, făcându-te să te simți mică și neînsemnată?

Firește că nu. Această luptă a fost pierdută din start, cu multe sacrificii făcute și toate împotriva ta. Ai fost gata să cedezi de fiecare dată când îți spunea că nu are timp. Într-un fel, era felul lui de a-ți răspunde că ești prioritatea lui, nu te vrea în viața sa.

2. Mai bine trăiești libertatea separat, decât să fii prizonieră alături. Este cea mai bună soluție, atunci când te simți cu fiecare zi mai blocată în această mocirlă a emoțiilor. Au mai rămas motive pentru care să lupți, sau toate sunt epuizate?

3. Indiferența lui nu se va schimba în atașament. Nu va acționa așa cum îți imaginezi tu. Ți-a dat foarte clar de înțeles că nu are intenția să construiască, să fie mai bun. Pur și simplu nu vrea să fie acolo, de mână cu tine. Te consideră o aventură, o passiune, nimic mai mult.

4. Nu te va mai respecta

Lipsa respectului înseamnă prăbușirea ultimului pod dintre poveștile voastre. Eforturile tale vor avea un efect invers decât cel așteptat. Lupta ta îi va trezi sentimente de respingere, când nu vei mai valora prea mult. Vei fi o străină care bate insistent la ușa lui.

Soluția? Să te dea afară, să apeleze la soluții extreme pentru a se îndepărta de tine. Atunci când te va desconsidera, când se va folosi de emoțiile tale sincere, să știi că nu mai este cale de întoarcere. Concluziile au fost făcute, adevăratul lui caracter a fost demonstrat.

5. Nu poți impune să fii iubită. Nu va fi decât o formă artificială de a te apropia de cineva, vei pune o perdea între tine și el, care mai devreme sau mai târziu se va prăbuși. Ce va rămâne după? Iluzii, suferință, răni emoționale, traume, regrete.

6. Vei pierde încrederea în oameni. Experiența avută cu acest om te va schimba, vei ajunge să urăști oamenii buni, doar pentru că a fost acea poveste din trecut, care ți-a distrus tot ce știai mai bun despre o relație. Nu permite așa ceva, nu sacrifica totul pentru un om.

7.Nu mai are rost. Distanța dintre voi a ajuns atât de mare, încât uneori te întrebi cine este persoana de alături, ce a făcut în ultimele zile, luni. Încrederea dintre voi s-a risipit, dorința de a vă apropia sufletele nu mai este nici ea. Te zbați pe uscat, când întreg oceanul de iubire este în fața ta.

Permite-ți să mergi mai departe. Lasă și pe acest om să descopere alt om, altă iubire. Înlocuiește obsesia cu recunoștința, furia cu empatia, ura cu iubirea față de tot ce te înconjoară.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com