Dacă simți că o persoană dragă suferă, nu o ignora! Ai puterea să-i aduci lumină în suflet

Știu că ai auzit acest lucru de mii de ori: După furtună apare și soarele. Fraza aceasta este un medicament nemuritor pentru cei care își pierd speranța.

Și mereu se găsește cineva din jurul nostru care are nevoie de un cuvânt și de un gând bun, chiar dacă l-a auzit de mii de ori înainte. Nu subestimați sprijinul pe care puteți să-l acordați oamenilor.

Da, trăim într-o epocă a extravaganțelor și s-ar părea că gesturile cele mai banale, gratuite și firești au ieșit din modă, au expirat odată cu timpul în care oamenii erau mult mai în contact unii cu alții decât suntem azi. Dar nu e așa.

Dragostea nu va expira niciodată. Grija față de oameni va fi mereu un necesar și un privilegiu. Nu confundați viața cu instagramul – acolo sunt revărsate zâmbetele, de cele mai multe ori artificial schițate.

Dar neliniștile nu au o rețea de socializare aparte. Ele rămân neafișate și ne consumă, de multe ori fără ca ceilalți să știe.

Dacă aveți oameni la care țineți, întrebați-i mai des ce fac. Nu vă limitați la răspunsuri de protocol. Ascultați-le glasul, citiți-le privirea. Dacă simțiți că sunt lucruri nespuse, nu vă grăbiți să solicitați răspunsuri.

Oferiți-le ocazia să se manifeste

Să se deschidă pas cu pas și să-și lase poverile sufletești în fața voastră. Timp și ascultare – atât îți ia ca să fii alături de un om. Oamenii poartă o recunoștință enormă celor care știu să meargă dincolo de aparențe pentru a-i cunoaște.

Mai ales în momente dificile, atunci când nu te mai poți aprecia la justa valoare, când iubirea de sine pare să nu mai fie relevantă, pentru că încărcătura emoțională negativă este copleșitoare.

Atunci ai nevoie de cineva pe care să te descarci, măcar pe atât cât să te observi mai obiectiv. Ești ca o oglindă. În oglinda ta este un pietroi după care nu te mai poți vedea. Vezi negru și este rece.

Dar cineva te-a observat și a venit să îl ridice. În timp ce il dai, te întorci spre oglinda ta și observi că pietroiul nu te definește. Greutățile și problemele nu ne definesc.

Există altcineva în reflecție pe care-l observi. Un om frumos, cu visuri, cu suflet mare, cu voință și cu încredere în sine. Pentru asta avem nevoie de prieteni – ei ne vor ține pietroiul.

Ei ne vor provoca să înțelegem mai bine cine suntem și tot ei ne vor ajuta să-l excludem din vizorul nostru. Fiți alături unii de ceilalți!

Gând bun.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com