De ce unii bărbați se întorc după despărțire

Nu este deloc întâmplătoare intenția unui bărbat de a reveni alături de o femeie. Dezamăgit sau jignit, plin de regrete sau plin de iubire – un bărbat se întoarce având în spate motive sigure. Uneori motivul este femeia și sentimentele pe care le trăiește pentru ea. Alteori motivul este propriul ego rănit.

Cea mai sinceră formă de întoarcere este atunci când bărbatul a înțeles că a greșit. După un timp petrecut cu propriile gânduri (sau nu), are imaginea clară a unui răspuns: ea și numai ea este femeia pe care o iubește și alături de care și-ar dori să petreacă restul vieții.

Recunoscându-și greșeala, bărbatul oferă o nouă perspectivă relației, un nou drum, pe care ar merge mai hotărât, mai responsabil și mai iubitor. Mai înțelept. Firește, este important ca și femeia să-și dorească să meargă pe același drum.

Dacă sentimentele puternice au rămas, un deznodământ fericit este cât se poate de posibil. Alteori, orgoliul rănit este cel care îl forțează pe bărbat să ajungă din nou la ușa acelei femei. Pentru el un final fericit trăit unilateral nu poate fi acceptat.

Ușurința cu care ea a reușit să treacă peste despărțire, transformarea pe care o acceptă cu brațele deschise, felul în care a pus capăt unei conexiuni aparent importante pentru ea – toate îl provoacă la maxim. Îl fac să se simtă slab, inferior ei.

Atunci bărbatul devine din nou vânător

Gelos și dornic să recucerească trofeul pierdut. În paralel cu acest efort de moment ar putea să reapară sentimentele: cucerirea devine o luptă între dorința de a demonstra că locul său este alături și intenția sinceră de a simți omul iubit aproape.

Există și situația în care femeia încearcă să-l provoace pe fost prin anumite comportamente. Atunci lupta are loc între două orgolii, două lumi, două intenții diferite. Cineva își va dori răzbunare, celălalt va cere seriozitate.

O altă formă de recunoaștere a greșelii este sentimentul de vinovăție pe care îl are bărbatul. El înțelege că nu vrea să încheie atât de urât acest capitol numit relație. Știe că acea femeie l-a iubit cu adevărat și cu siguranță încă îl mai iubește.

Știe că rolul de distrugător nu i se potrivește. Atunci se va întoarce, fără a fi sigur de sentimente și de viitor, dar convins că anume acel final nefericit trebuie schimbat. Deznodământul este diferit, raportat la felul în care femeia îmbrățișează gestul bărbatului.

Apropo, nesiguranța este și ea un declanșator al schimbării deciziei. Odată cu trecerea timpului, apare îndoiala. Dacă a greșit? Dacă acea femeie este sufletul lui pereche? Îi revin în minte toate momentele frumoase petrecute împreună. Atunci se întoarce, gata să construiască noi amintiri.

Nesiguranța poate veni la pachet cu sentimentul de singurătatea. La un moment dat, bărbatul înțelege că se simțea mult mai bine alături de ea, decât fiind singur. Era mai frumoasă lumea lor, decât a lui. Atunci acțiunile sunt doar o consecință a acestor gânduri.

Uneori întoarcerea nu înseamnă o repetare a acelorași greșeli. Nu aduce cu sine egoism și nici vreun interes ascuns. Uneori întoarcerea înseamnă o nouă șansă, un nou capitol, o reinventare a relației, a tot ce a fost frumos pentru doi oameni.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com