Când o femeie căsătorită se îndrăgostește de un alt bărbat

Nu poți să știi ce îți rezervă viața. Imprevizibilul domină chiar și situații aparent stabile, când totul pare planificat, gândit din timp, asumat. Dragostea te suprinde în cel mai neașteptat moment, demonstrându-ți că ceea ce credeai imposibil, trăiești.

Doar că este atât de important să înțelegi care sunt limitele acestui sentiment. Să vezi dacă ceea ce simți este compatibil cu valorile tale. Dacă e vorba de dragoste și nu de o iluzie preluată de subconștientul tău, pentru a acoperi o realitate tristă.

Căsătoria nu este decât un legământ de suprafață. Angajamentul a doi oameni de a avea încredere unul în celălalt, de a rămâne fideli, aproape la bine și la greu – contează mult mai mult. Se întâmplă ca în fundamentul responsabilității să apară fisuri. Atunci lași loc, fără să vrei, pentru acel „altceva”.

Ce se întâmplă atunci când siguranța dispare, când emoția de la început nu este la fel de intensă? Sigur, intervin alte sentimente mai puternice: respectul, încrederea, deprinderea, asumarea. Ce se întâmplă atunci când transformarea nu este pe măsura așteptărilor?

O femeie nu va căuta altă sursă de încredere, decât dacă cea din prezent nu este pe deplin asumată sau nu există deloc. O femeie nu-și va dori altă pasiune, altă nebunie, alt om, dacă acasă la ea va exista armonie. Cel mai probabil, această dorință nu va fi una conștientă.

Va fi doar reflecția așteptărilor ei firești, a sentimentelor neîmpărtășite, a primisiunilor aruncate în gol de către partener. Acolo unde nu există reciprocitate, unde omul de alături refuză să asculte, să înțeleagă, să vină cu o reacție, apare un gol.

Iar golul poate fi umplut în orice moment cu alte emoții

Îndrăgostirea nu presupune neapărat și plecarea femeii din relație. Cel mai probabil, dacă vor fi ani buni în spatele căsniciei, dacă vor exista amintiri puternice comune, vor fi și nenumărate șanse oferite. Va fi o luptă pentru găsirea unui echilibru.

Îndrăgostirea va fi un semnal important că ceva nu merge bine în căsnicie. Că atracția de la început nu mai este la fel. Atunci apare lupta interioră, între ceea ce trăiești și ceea ce ar putea fi. Apar tot felul de scenarii în minte. Apare îndoiala.

Acest conflict interior poate fi încurajat de atitudinea complet indiferentă a omului de alături, în contrast cu atitudinea plină de respect a celuilalt. Chiar dacă acest „celălalt” încă nu are un rol bine stabilit în această poveste. Poate fi un coleg de serviciu, un cunoscut, un prieten.

O femeie se îndrăgostește, vrând să recupereze toate emoțiile pe care nu le-a avut de ceva timp. Se îndrăgostește, fiind în căutarea unei emoții sincere. Vrea să fie apreciată, să i se recunoască meritele și felul de a fi. Vrea să nu se mai simtă neglijată.

Să nu-i mai fie desconsiderate dorințele. Vrea reciprocitate, vrea o lume nouă, acolo unde doi oameni se respectă reciproc, își înțeleg caracterele, trăiesc cu intensitate pasiunea. Vrea să știe că nimic nu este în zadar, că această viață are ceva mai mult să-i ofere, decât suferință și incertitudine.

Soluția? Comunicarea, ascultarea conștientă a celuilalt, găsirea tuturor elementelor care apropie doi oameni. Apelarea la încredere, la dorința de a îmbrățișa transformarea. Rolul unei căsnicii solide nu este să păstreze alături doi oameni, indiferent de orice. Rolul ei adevărat este ca acești doi oameni să investească în relație, în prezent, să lupte pentru păstrarea respectului, a atracției, a dorinței de a fi împreună, indiferent de orice.

© Sufletisme.ro