Ce să faci, dacă te-ai îndepărtat de la calea ta autentică

Mulți dintre noi își trăiesc viață pe autopilot fără să-și dea seama de asta. Urmăm aceleași tipare sociale (școală, facultate, serviciu, familie, etc.) fără a ne întreba dacă aceste lucruri ne reprezintă sau ni se potrivesc de fapt.

Nu e nimic rău în a le adopta. Problema apare când le adoptăm fără a le trece prin filtrul propriilor noastre valori și aspirații.
Acest lucru ne știrbește autenticitatea și ne distanțează de la adevărata noastră esență.

Dar chiar și conștientizând conflictul lăuntric care evoluează gradual în adâncul nostru și ne duce la autodistrugere, alegem să nu acționăm. Și asta pentru că ne este frică să ne îndepărtăm de la căile verificate și bine cunoscute.

Ne este frică de responsabilitate și disconfort. Ne este frică să nu ne propunem scopuri mai mari decât noi înșine. Ne este frică să nu eșuăm în ochii lumii.

Dar ceea ce nu înțelegem este că drumurile bine cunoscute sunt mereu la îndemâna noastră. Ele nu dispar nicăieri și servesc ca un fel de plan B în cazul în care calea pe care am ales-o nu a fost nici ea cea potrivită.

Oricând ne putem opri.

Ne putem întoarce la ce a fost, dar de data asta cu mai multă experiență și înțelepciune. Viața ne cere o viziune onestă și flexibilă, nu rigiditate.

Dar te asigur că odată ce îți descoperi adevărata esență și pasiune, nu vei accepta niciodată o viață lipsită de ele. Indiferent de cât de confuz și pierdut ești în acest moment, nu te vei mulțumi cu planul B.

Nu vei alege calea bine cunoscută, chiar dacă e ușoară și plăcută. Și asta pentru că ea nu este a ta. Prin urmare, te încurajez să nu eziți în drumul tău către cine ești tu cu adevărat.

Nu știu ce înseamnă autenticitate pentru tine, de asta și este autenticitate – fiecare are propria sa definiție pentru ea. Dar ce știu este că merită să-ți răstorni și să-ți reorganizezi viața după bunul tău plac ori de câte ori îți dorești sau ai nevoie de asta.

Tu ești stăpânul ei și puterea absolută îți aparține.

Ai grijă să reduci zgomotul din afară și să te abstractizezi de la oamenii, locurile și mijloacele care nu te servesc. Ascultă-ți inima cu adevărat.

Întreabă-te ce-ți dorești și cum ar trebui să arate viața visurilor tale. Planifică. Acționează. Riscă. Cu pași mici, dar siguri, care te vor duce înainte.

Am încredere în tine!

© Sufletisme.ro