Vei găsi neapărat adevărata dragoste, atunci când vei ține cont de câteva lucruri

Vrem să descoperim infinitul în brațele cuiva. Să ne găsim acolo liniștea și fericirea, uitând de toate, aruncând departe amintiri urâte, suferințe, dezamăgiri amare. Vrem să fim înțeleși, ascultați, iubiți. Vrem ca un om drag să aibă încredere în noi.

Este ușor să definești teoria iubirii, mult mai complicat este să trăiești alături de un om, zi de zi, an după an. Să ai în tot acest timp convingerea că el este pentru tine și tu pentru el, indiferent de piedici, de contradicții. Să știi că poți spera la un viitor comun.

În viață poți trăi pasiuni, stări de admirație, emoții speciale, atașament și fericire în raport cu cineva, dar de puține ori vei ști că ai trăit din iubire aceste pasiuni sau emoții. De puține ori vei spune că iubirea ți-a oferit drumul către inima celuilalt.

Și totuși, poți descoperi acest sentiment. Îl poți vedea altfel pe celălalt, dacă intențiile tale vor fi sincere, dacă dorințele tale nu vor fi egoiste, dacă lumea ta nu va fi limitată, dacă viața ta nu va repeta viața altor oameni triști. Dacă vei recunoaște slăbiciunea și puterea din sentimentul trăit.

Cum să se întâmple anume așa? În primul rând, permite-ți să fii vulnerabilă. Permite-ți să lași deoparte încordarea în raport cu celălalt. Vulnerabilitatea nu te va prezenta într-un mod urât. Dimpotrivă, vei reuși să fii autentică, să arăți celuilalt universul tău, cu toate minunățiile și cicatricile lui.

Permite-ți să elimini complexitatea formelor de a fi, doar de dragul unei admirații în plus. Nu încerca să impresionezi prin cuvinte explozive, goale pe interior. Trăiește acel om, fiind gata să-i vorbești despre mare și despre răsărit, despre dor și despre amintiri, despre tot ce contează pentru tine.

Apropie prin simplitate, atunci vei descoperi profunzimea emoțiilor

În același timp, încearcă să nu cunoști omul doar la suprafață, într-o manieră superificială, cu jumătăți de adevăr. Nu alerga după povești ambalate frumos, dar atât de hidoase pe interior. Nu accepta în viața ta omul care îți va promite totul și nu va face nimic.

Mai bine stai de vorbă cu el. Ascultă ce vrea să îți spună, dincolo de cuvintele de început. Abia atunci când își va deschide sufletul, vei putea să cunoști întreaga sa lume. Vei simți altfel, te vei regăsi, vei empatiza, vei rămâne alături pentru că așa îți va spune inima.

Iată un început frumos de conexiune, căreia în viitor îi vei putea spune iubire. Contează tot ce se va întâmpla în viitor, dar contează la fel de mult și începutul, modul în care accepți o nouă pasiune, un om, o șansă. Trăiești pasiunea cu adevărat, te atașezi într-un fel autentic?

Există interes sau sinceritate între voi? Dacă vrei să găsești acea iubire despre care îți tot vorbeau visurile, gândurile, dorințele, renunță la falsitate, la tot ce poate fi egoist, fugar, de suprafață. Fii sinceră, chiar și atunci când intervin întrebările incomode.

Fii sinceră, de fiecare dată când îi spui despre tine, despre trecutul tău, despre ambițiile tale. Trăiește cu sinceritate răspunsul său, fără a voala cuvinte. Iubirea nu are condiții, termene de valabilitate. În schimb are o atracție enormă față de lucruri simple, dar adevărate.

Față de tot ce este trăit, înțeles, amestecat cu viața și cu visul. Iubirea vine în casa celui care vrea să descopere omul, să simtă cu adevărat.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com