De fiecare dată când te întorci la el, te trădezi pe tine…

Tot ce a fost între voi, a fost foarte special. Te-a marcat profund. Ți-a arătat cine ești cu adevărat. Te-a învățat cum e să iubești și să fii iubită. Ți-a oferit sprijin și înțelegere. Dar la un moment dat, totul s-a terminat.

Poate v-ați dat seama că nu vă mai doriți un viitor comun. Poate aveți valori total diferite. Poate dinamica relației voastre nu vi se potrivește și nu vreți să o schimbați. Poate nu ești gata să accepți anumite lucruri la el.

Poate nu ești gata să accepți anumite lucruri în tine atunci când ești cu el. Poate, poate, poate… Tot ce contează, până la urmă, este alegerea pe care ai făcut-o. Alegerea de a merge înainte, de a te debarasa de experiențele și stările care nu te mai servesc.

Ai fost curajoasă și ți-ai asumat responsabilitatea pentru acest pas important. Ai toate motivele să fii mândră de tine. Și totuși, simți că cedezi. Simți că nu te poți gândi la nimic altceva în afară de el toată ziua.

Îți este dor de prezența lui, de modul în care te făcea să te simți, de afecțiunea și grija lui. Îți este dor de povestea voastră. Și atunci începi să te lași pradă îndoielilor. Începi să gândești că te-ai grăbit, că mai exista potențial în comuniunea voastră, că el se va schimba

Că totul va deveni din nou ca la început.

Îți spui toate aceste lucruri încontinuu, dar în adâncul tău îți dai seama că te minți. Ajungi într-o ipostază extrem de vulnerabilă, lipsită de sprijinul partenerului care îți era întotdeauna alături când te simțeai așa.

Dar acum, poate pentru prima oară în atât timp, trebuie să faci față acestor stări de sine stătător. E copleșitor, dar e fundamental de important pentru tine acest moment.

Acum ai ocazia să-ți demonstrezi ție însăți, dacă ții cu adevărat la tine și la valorile tale; dacă te iubești cu adevărat; dacă te pui pe tine însăți și bunăstarea ta înainte de toate slăbiciunile și insecuritățile tale.

Acum ești pusă în fața situației în care trebuie să alegi din nou și din nou, în fiecare zi, între iubire și trădare de sine.
Dacă te iubești pe tine, o să accepți durerea și disconfortul care vin în viața ta odată cu despărțirea.

Și asta pentru că știi că ele nu vor dura mult timp, dar te vor învăța foarte multe lecții valoroase despre independență emoțională, relații sănătoase și viață construită pe fundamentul propriilor viziuni și principii.

Dacă îți pasă mai mult de el, decât de tine, o să te întorci la el și o să te trădezi. O să-ți demonstrezi ție că cuvântul tău nu este o prioritate pentru tine și că oricine te poate manipula emoțional, ca să te îndepărteze de la calea ta autentică.

Gândește-te ce îți dorești cel mai mult: să mai trăiești încă o dată iluzia unei fericiri comune sau să trăiești cu recunoștință ziua de azi? Să speri că mai sunt șanse pentru o nouă încercare sau să accepți realitatea?

Alegerea îți aparține, dar ai grijă să alegi înțelept!

© Sufletisme.ro