Lucruri pe care trebuie neapărat să le discutați în relație

Comunicarea este esențială pentru o relație de lungă durată, care tinde să poartă titlu de „relație de succes”. Comunicând, analizând, dezvăluind detalii și punând punctele la locul potrivit, aveți toate șansele să dezvoltați o construcție incapabilă să fie distrusă din exterior.

Comunicarea permite ajustarea unor nuanțe neînțelese, definitivarea unor valori valabile de ambele părți, transmiterea de energie atât de necesară pentru un cuplu. Stând de vorbă în permanență, practic anulați pericolul apariției unui conflict capabil să distrugă tot.

Sunt lucruri despre care este firesc și necesar să discutați. Fiind două personalități distincte, evoluați, vă schimbați unele opinii, vă apropiați de alte idealuri, respectiv și relația se transformă, capătă un aspect mai matur, mai conștient.

Vorbiți în primul rând despre emoțiile voastre. Fie că sunteți supărați, fie că sunteți nedumeriți de anumite gesturi ale partenerului, este important să știți care este motivul, care este rolul vostru în acest scenariu și cum puteți schimba situația.

Manifestând interes, empatie, având curajul să depășiți frica de a afla ceva imprevizibil, vă apropiați de partener, reușiți să-i acceptați și laturile ascunse, nu doar elementele de suprafață. La rândul său, partenerul este dispus să asculte omul din fața lui.

Nu va trata superficial o destăinuire. Dimpotrivă, va găsi suficiente resurse să-și deschidă sufletul, explicând, întrebând la rândul său, căutând elemente de conexiune emoțională. În acest fel vor fi eliminate barierele dintre voi.

Vorbiți despre ce înseamnă pentru voi dragostea, viața în doi

Este o discuție importantă, care în timp își poate schimba accentele. Vedeți dacă aveți aceeași viziune față de iubire, aceeași atitudine față de o relație. Așa vă veți putea echilibra opiniile, veți ști dacă există șansa unui viitor sau nu.

Discutați despre prietenii voștri și rolul acestora în relație. Despre familiile voastre și rolul acestora în relație. Despre pasiunile voastre și impactul lor asupra prezentului vostru. Sunt detalii care, aparent, nu vă afectează direct. Pe termen lung, ar putea conta cel mai mult.

Discutați despre conflicte, despre viziunea voastră asupra geastionării lor, despre felul în care reacționați la apariția lor. S-ar putea să aveți caractere diferite și atunci comunicarea va găsi o punte de legătură, va insista pe echilibru și înțelegere.

Nu uitați nici de timpul personal, despre viziunea voastră față de libertate. Stabiliți unde este linia sensibilă a individualității. Cât de mult sunteți dispuși să investiți în relație și cât de mult contează orele de singurătate.

Vorbiți despre planurile voastre de viitor. Ele coincid? Vă doriți să se întâmple aceleași lucruri cu relația voastră peste cinci sau zece ani? Comunicând, veți găsi toate răspunsurile, veți descifra toate lucrurile lipsite de claritate, veți elibera umbrele trecutului.

Veți deveni o echipă, un cuplu capabil să găsească soluții, să ofere, să iubească.

© Sufletisme.ro