Să nu te desparți de bărbatul care te face să simți aceste 5 lucruri

Fluturii în stomac sunt o senzație trecătoare. Unică în felul ei, dar trecătoare. Există alte emoții sincere, pe care ți le poate provoca un om, alături de care poți să le trăiești la o intensitate maximă. Vei înțelege în timp diferența dintre nebunie și liniște, dintre emoții de ocazie și sentimente pentru toată viața.

Bărbatul care va trezi în tine aceste sentimente merită un loc special în inima și în gândurile tale. Poate cel mai special loc. Dacă e un creator, dacă te face să vezi lumea cu alți ochi, dacă îți umple spațiul și timpul cu sens, dacă te simte ca nimeni altcineva.

1. Te provoacă să fii mai bună. Dorința de a evolua este o însușire personală, care nu trebuie să depindă de cineva. Totuși, atunci când omul de alături este principalul susținător, dar și marele critic al tău, până și cele mai mari greutăți devin poduri.

Alături de el simți că vei reuși, că există loc de mai bine, că toate lucrurile se vor aranja în favoarea ta. Nu mai trebuie să-ți faci griji ce va spune, cum va reacționa, cum va comenta o realizare sau un eșec. Știi că, indiferent de orice, el va fi aproape.

2.Simți că ești acasă. În brațele lui găsești liniștea. În aventurile lui găsești nebunia. În cuvintele lui găsești toată susținerea. Discursuri clișeice? Ce înseamnă atunci dragostea și o realație sănătoasă, dacă nu acea stare de bine, de regăsire, de tot întreg.

Nu te îndoiești că locul tău este alături de el. Nu știi ce îți va aduce viitorul, dar ai vrea să extinzi aceste emoții la nesfârșit. După toate experiențele prin care ai trecut, după deamăgiri și suferințe, acest om ți-a alungat durerea și a adus pace în sufletul tău.

3. Simți că ești iubită, respectată

Dincolo de toate provocările zilnice, dincolo de toate discuțiile avute, nu ți-a oferit o secundă de îndoială cu nu te-ar respecta. Acesta este felul său de a fi, aceste valori contează. Îți respectă caracterul, libertatea, oamenii cu care te înconjori.

Respectă trecutul tău, pentru că el te-a construit. Respectă dorințele tale, pentru că sunt o parte din tine. Respectă alegerile tale, pentru că și ele te definesc. Și te iubește mai mult decât oricând. Simți asta în fiecare gest, în fiecare cuvânt, nu ai motive să crezi altceva.

4. Poți fi liberă. Poți să faci ce vrei, pentru că el nu te va opri. Relația voastră este bazată pe încredere reciprocă, pe conștientizarea faptului că libertate fiecăruia este esențială. Nu poți avansa la o nouă etapă, știind că trăiești ca ești prizonierul ego-ului celuilalt.

Poți ieși cu prietenii sau poți să mergi la un atelier de pictură. Poți să vii cu argumente, fără să-ți fie teamă că ți se va reproșa asta. Sună straniu, din moment ce este firesc să trăiești astfel, dar realitatea vorbește despre altceva. Este esențial să anulezi orice urmă de presiune și manipulare trăită alături de partener.

5. Simți că există o perspectivă. Relații care se blochează la primul imediment, la prima ceartă, la primul neajuns, nu au mari șanse să continue. E nevoie de empatie și implicare, de responsabilitatea fiecăruia, pentru a merge mai departe, pentru a ști că are rost.

Dacă omul de alături îți spune foarte clar „vom reuși”, apoi îți demonstrează acest lucru, ai toate motivele să-l iubești și să-l apropii de inima ta. Într-o lume în care nu se pune prea mult preț pe continuitate, un om care îți vrea binele, care te iubește și te susține, este tot ce contează.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com