Semne că ai întâlnit o persoană demnă de dragostea ta

Dragostea din inima ta este un dar prețios, de care trebuie să ai grijă pe tot parcursul vieții. Sentimentele tale au greutate și valoare, să nu le împarți cu orice om indiferent. Încearcă să faci diferența dintre bărbatul demn de sinceritatea ta și un personaj trecător.

Demnitatea nu poate fi cumpărată, nici comparată cu alt fenomen. A fi demn înseamnă a corespunde în primul rând propiilor convingeri, a nu devia grosolan spre demonstrații egoiste, a nu trăi din frustrare și furie. Înseamnă a fi acolo, alături, de fiecare dată.

Nimeni nu știe mai bine decât tine cine îți merită efortul și curajul. Cine poate să stea lângă tine, fără regretul că ceva nu se întâmplă corect. Este firesc să filtrezi oameni, să le studiezi comportamentul și să-ți faci concluzii. Asta fac și ei, în fiecare zi.

Vine o zi când argumentele tale sunt validate. Când prezența unui om îți va confirma că așteptarea a meritat. Vei zâmbi destinului, știind că tu l-ai construit. Vei zâmbi și acelui om, știind că va alege să rămână, în tăcerea sau în nebunia voastră.

Vor fi semne evidente că are rost, semne deloc întâmplătoare și în același timp atât de firești. Ele te vor apropia și mai mult de sufletul său, permițând prezentului să îndepărteze orice obstacole, să facă pace cu trecutul, să descopere un posibil viitor frumos.

În primul rând, vei sta de vorbă cu acest om, altfel decât ai făcut-o cu alții. Simplu, ușor, firesc, de parcă vă cunoașteți de o viață. El nu va scunde nimic, demonstrâns că este gata pentru mai mult decât o aventură. Îți va oferi răspunsuri și motive să ai încredere în aceste răspunsuri.

El va fi deschis să-și asume fiecare gest și cuvânt

Matur emoțional, responsabil. Gata să reacționeze la provocările vieții, depășind așteptările tale. Nu trebuie să găsești definiții ale demnității și ale curajului în dicționar, încearcă să le găsești în gesturile sale. În felul în care îți răspunde la mesaje, la intenție.

El își face timp pentru tine, nu pentru că așa trebuie, ci pentru că vrea acest lucru. Îți va respecta libertatea și lumea ta, știind că până a-l întâlni ai avut visuri. Va proteja și aceste visuri, apropiindu-se de inima ta, descoperind la tine tot mai multe lucruri.

El va lucra la această relație. Asta înseamnă câteva momente: implicare constantă, empatie, efort și reacție. Înseamnă să participe activ la rezolvarea problemelor, la găsirea unor soluții. Îți va cunoaște fricile, nevoile, ascultând și înțelegând ce se întâmplă.

Nu e nimic complicat. Nimic care să fie intrepretat. Întâlnești un om, descoperi lumea lui, el descoperă lumea ta. Dacă sunt compatibilități și dorința de a continua, faceți un pas înainte. Comunicați, vă apropiați și mai mult. Firesc, conștient, asumat.

La un moment dat te întrebi dacă acolo este locul tău. Te-ar putea ajuta comportamentul său, alungând ca un fum în aer aceste îndoieli de moment. Sau indiferența sa ar putea să te îndepărteze de el, să vrei să-ți ascunzi adevărata ta lume.

Totuși, nu uita: în același timp cât ai așteptări de la omul de lângă tine, și el are așteptări. El trebuie să fie demn de dragostea ta, dar și tu trebuie să fii demnă de dragostea lui. Reciprocitatea și echilibrul sunt definiții ale unui început corect, promițător. Restul depinde de ambii.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com