Semne că omul de lângă tine este nefericit în relație

Nu toate relațiile sunt fericite și nu în toate relațiile ambii parteneri au aceeași sete de a oferi, de a se bucura de momentele trăite în doi, de a se implica în mod permanent în tot ceea ce înseamnă „noi”. Se prea poate ca omul de alături să fie un indiferent de la bun început.

Sau, prin comportamentul tău, îți dă de înțeles că pur și simplu este nefericit. Totuși, de unde apare această nefericire? Este o stare firească a celuilalt sau o modalitate de a-și exprima nemulțumirea, regretul, gelozia sau dorința de trăi altceva decât are.

Cea mai simplă cale să afli ce se întâmplă cu adevărat în inima lui este să vorbești cu el. Dar pentru a avea un subiect de discuție este important să studiezi comportamentul lui. Așa vei descoperi răspunsuri aparent ascunse, argumente și dovezi.

Remarci că, de la un anumit timp, te sună mai rar. Ba chiar foarte rar. La pachet vine atitudinea lui rece atunci când îl telefonezi. Fie îți răspunde pe un ton indiferent, fie nu îți răspunde deloc. La întrebările tale preferă să tacă. Înțelegi că îl macină ceva, fără a ști ce anume.

Ai impresia că nu-i pasă și totuși simți că nu acesta este mesajul pe care vrea să-l transmită. Uneori te privește lipsit de interes, reacționând sec la propunerile tale. Alteori zici că ar accepta cu multă deschidere orice inițiativă. Dar acest entuziasm dispare rapid.

Eforturile lui sunt tot mai puține. Inventează tot felul de motive, cauze ascunse, pretexte vizibil lipsite de valoare. Nu vrea să petreacă timp alături de tine, te și evită uneori, pentru a nu crea o situație de conflict. Până și atunci când își cere iertare, simți că nu o face în mod deschis.

Distanța dintre voi devine tot mai mare

Certurile mici se transformă în crize, capabile să anuleze conexiunea care a mai rămas. Nu înțelegi de ce, chiar dacă ești convinsă că se ascunde un motiv în spate. El își continuă rolul de partener pasiv, capabil totuși să devină rapid un nemernic.

Discuțiile odată interminabile se transformă rapid în secrete, cât mai multe și cât mai mari. El nu mai are dorința să-ți spună despre lucrurile importante din sufletul său, este sigur că oricum nu te va înțelege. Va căuta refugiu în altă parte, alte priorități și alte motive de fericire.

El începe să te acuze, să paseze responsabilitatea pe umerii tău. El vrea să profite de situație, pentru a-și exterioriza toate nemulțumirile. Te presează să-ți recunoști vina, care cel mai probabil este una inventată. Îl întrebi de ce face asta și găsești doar tăcerea lui.

Nefericirea lui este atât de vizibilă și totuși atât de ascunsă de tine. El vrea să simți ce simte el, fără a-ți spune nimic. Vrea să fii la fel de nefericită, fără a-ți explica de ce. Devii astfel o victimă a tristeții lui transformare în egoism.

Tot mai mult timp petrecut cu prietenii, tot mai multe motive să fie ocupat. Interesc scăzut față de a păstra conexiunea, un comportament distrat, rece, distanță, secrete. Nimic nu pare închegat, bine definit, cu răspunsuri.

Iar răspunsurile se ascund în deschidere. Fiind nefericit în relație, vorbești despre asta. Încerci să descoperi, alături de partener, ce se ascunde în spatele acestei emoții. Încerci să faci concluzii. Chiar dacă această concluzie ar însemna sfârșitul relației.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com