Semne că un bărbat nu mai simte nimic pentru femeia de alături

Atunci când sentimentele frumoase dispar din relație, când indiferența ia locul afecțiunii, când omul de alături își schimbă în mod radical atitudinea și nu mai vrea să construiască, orice urmă de încredere și sinceritate dispare.

El s-a detașat emoțional. Poate că a avut nevoie de timp să înțeleagă un adevăr trist, poate că a refuzat să mai îmbrățișeze lumea femeii de alături, poate că au existat tentații. Cert este că acum nu mai simte nimic, nu mai vrea să rămână aproape.

Refuză să-i mai pese, să se intereseze de viața ei, să susțină necondiționat pentru a sta de vorbă și a căuta soluții. Refuză să cedeze în momente de ceartă, nu mai alege compromisul, nu mai contează dacă persoana de alături suferă.

Odată cu iubirea s-a risipit în vânt și asumarea, dorința de a merge mai departe împreună, responsabilitatea, grija, dorul. Ea a devenit o străină pentru el, relația a devenit o umbră a conexiunii emoționale de cândva.

Ea insistă să vină cu reacții potrivite, el găsește de fiecare dată scuze ieftine. Ea îl imploră să facă ceva, să acționeze și să depășească împreună totul, el o privește cu indiferență. Fiecare cuvânt și fiecare gest transmit o emoție dureroasă.

Nu mai există acel bărbat grijuliu, afectuos, gata să ofere tot ce are mai scump de dragul femeii iubite. Nu mai există acele planuri de viitor, acele intenții bune, acea empatie și dorință de a descoperi cu adevărat persoana de alături.

Nu mai există experiențe și visuri comune

Cuvintele de drag și dor au fost înlocuite cu critici și reproșuri, gesturile plăcute s-au transformat în acuzații nesfârșite, în tăceri intenționate, în manipulări. Nu-l mai interesează ce simte femeia de lângă el, ce se ascunde în sufletul ei.

Alege să dea vina în orice situație, să interpreteze realitatea, să vină cu pretenții exagerate. Ia decizii în favoarea lui, spune lucruri care dor și care transformă relația într-o mocirlă a regretelor, a minciunii, a indiferenței.

Își permite să ascundă adevărul, să mintă, să trăiască propria poveste. Își permite să vină și să plece când vrea, să ignore și să respingă orice inițiativă. Are un comportament defensiv, vrea să controleze fiecare pas.

Nu a rămas decât tăcerea, acel comportament toxic, capabil să anuleze orice urmă de afecțiune. Nu au rămas decât regretele și amintirile. Nu mai există respect și conștientizare, alegeri asumate și gânduri bune.

Nu mai vrea să se prefacă, să ascundă ceea ce simte. Nu mai vrea să-i pese, să se implice, să ofere răspunsuri. Se detașează de tot ce înseamnă echilibru, înțelegere, empatie, recunoștință, apropiere, pasiune.

Totul a devenit o mocirlă a neputinței, a durerii. El nu mai simte nimic pentru femeia de alături, el nu mai iubește, el nu mai vrea să construiască.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com