Cinci pași simpli către libertatea interioară – îi ignorăm prea des

În viața cotidiană antonimele libertății interioare sunt dictate adesea de ritmul vieții sociale. Presiunea pe care o simțim are în mare parte de-a face cu felul în care noi eșuăm să acordăm lumea externă la mediul nostru intern. În cele mai multe cazuri, acest fenomen se rezumă la o listă de obligații care ne depășesc resursele interne. Ba mai mult, frustrările neîndeplinirii lor ne consumă mult mai mult decât ne-ar consuma obligația în sine.

1. Învinge-ți fricile!

Sunt monștrii care ne consumă cea mai multă energie. Fricile ne încorsetează și ne reduc potențialul prin hiperbolizarea problemei pe care o avem de înfruntat sau prin subminarea propriilor puteri. Fricile nu sunt ușor de dominat, ele trebuie abordate pas cu pas, înaintând încet și sigur spre nimicirea lor. Este important să fii constant și perseverent și să nu-ți propui prea mult într-un timp prea scurt. Ai risca să te traumezi.

Fă-ți chiar astăzi o listă cu cele mai agasante frici e care le ai și identifică acțiunile pe care le-ai putea întreprinde pentru rezolvarea lor.

2. Ignoră oamenii toxici și opiniile ditructive

Deseori mentalitatea este cea care ne joacă festa și traduce realitatea ca pe un inamic înficoșător în calea armoniei noastre interne. Dar cu siguranță se găsesc și promotori de rea credință care, deliberat sau nu, iți contaminează apele în care înnoți. Alege bine oamenii cu care interacționezi, principalul indicator fiind valoarea pe care o aduc în viața ta. Păstrează-i pe cei care te susțin sau te critică constructiv, pe cei care îți oferă din resursele lor și te încarcă cu încredere și stare de bine. Respectiv, ignoră dogmele, stereotipurile, prejudecățile și șabloanele care te inhibă.

3. Reevaluează-ți dependențele

Nu ne referim doar la cele clasice, care, desigur, trebuie eliminate pentru a ne îmbunătăți modul de viață. Dependențele nocive sunt cele care ne răpesc din timp, din resurse, fără a ne aduce beneficii reale. Dependența de rețele de socializare, de rutine zilnice sofisticate, de conversații banale, de filme și programe TV poate fi reevaluată în așa fel încât să nu te priveze de timp pentru lucruri mai importante. Observă-te zilnic. Cât timp și pentru ce îl aloci în fecare zi?

4. Alimentează-ți plăcerile/visurile/dorințele

Libertatea noastră interioară corespunde rolului nostru de copil. Atunci când suntem prea mult timp adulți, părinți, și uităm să fim copii, vom începe să ne sufocăm în rutine și obligații. Or, alimentând plăcerile, visurile, hobby-urile, copilul din noi se va trezi și ne va echilibra interiorul.

5. Meditează!

Pentru a ajunge la echilibru, la raționamente constructive, la planuri bine implementate în favoarea proprie, ai nevoie de concentrare și de exercițiu. Meditația este un sport zilnic pentru creierul tău. Nu ignora potențialul pe care îl are, permite-ți să te deconectezi și să te reîncarci. Câteva minute pe zi te pot reseta și te pot descătușa de lanțurile fictive în care ne lăsăm prinși.

Gânduri bune!

Sufletisme.ro