Gesturi care trădează un bărbat manipulator și indiferent: nu le ignora

Sunt comportamente care nu au nimic în comun cu afecțiunea și încrederea, cu dorința sinceră de a construi. Sunt gesturi toxice care transmit un mesaj clar: acestui om puțin îi pasă de binele relației, puțin îi pasă de stările tale.

Iubind atât de mult și sperând că într-o zi totul va fi bine, alegi să cedezi, alegi să sacrifici multe lucruri de dragul lui, alegi să cauți scuze și argumente pentru atitudinea lui indiferentă. Dar toate au o limită, sunt gesturi și cuvinte care îți spun că nu are rost.

El refuză să se conecteze emoțional la lumea ta, să-și asume pe deplin rolul de partener, să vină aproape cu încredere și recunoștință. De cele mai multe ori nu are timp pentru tine, nu-l interesează dacă te simți prost sau ești nefericită.

În locul cuvintelor sincere folosește multe expresii toxice, multe reproșuri inutile. Te acuză pentru toate eșecurile din relație, pasează pe umerii tăi responsabilitatea, fuge pe ușa din spate atunci când îl provoci să fie responsabil.

Pentru a te păstra aproape ascunde adevărul și te minte. Interpretează lucrurile, denaturează realitatea, se folosește de slăbiciunile tale pentru a crește dependența de el, pentru a te convinge că nu vei reuși nimic fără el.

Este alături doar atunci când are un interes, în rest nu se complică cu discuții despre lucruri importante, nu oferă o perspectivă corectă, nu-ți vorbește despre planuri de viitor. Te consideră o rezervă, o emoție temporară.

Nu poate fi sincer cu tine

Caută modalități să îți controleze viața, să impună emoții străine, să te convingă că are mereu dreptate. Îți face atât de multe promisiuni, dar toate sunt false. Îți spune cuvinte cuceritoare, dar știi că sunt superficiale.

Nu s-a apropiat niciodată de tine să te întrebe cum te simți, să descopere ce se ascunde în sufletul tău, să înțeleagă dacă ești bine sau ai nevoie de ceva. Nu a stat de vorbă cu tine într-un mod autentic, fără interpretări și critici.

Pentru el este inacceptabil să reușești mai multe, să fii persoana corectă, să-i demonstrezi că ai dreptate. Are atât de multe frustrări interioare, nu suportă să știe că ideile tale sunt mai potrivite și argumentele tale sunt mai bune.

Nu te-a susținut nicidoată, nici în acele momente complicate când aveai nevoie de el. Nu poate accepta compromisul, nu poate trece dincolo de orgoliu, pentru că astfel intențiile sale toxice și egoiste ar fi dezvăluite.

Inventează tot felul de scuze, deși este evident că are alte priorități. Se joacă cu emoțiile tale și este sigur că nu-l vei părăsit. A construit un scenariu în care nu este loc pentru apropiere sinceră, pentru echilibru și iubire.

Nu uita de propria demnitate, nu uita de tine de dragul unei iluzii. Refuză un comportament toxic și egoist, refuză să fii rezerva cuiva. Acolo unde există manipulare, minciună, trădare și ură nu poate exista afecțiune și încredere.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com