Un bărbat va pierde pentru totdeauna femeia iubită în aceste momente

Este inutil să speri, să trăiești iluzia, să lupți și să cauți cu disperare soluții atunci când realitatea îți demonstrează contrariul, când știi că omul de alături nu se va schimba vreodată. Nu ai cum să forțezi lucrurile, dacă pur și simplu nu mai are rost.

Un bărbat poate descoperi liniștea și recunoștința alături de o femeie iubitoare, poate deveni acel om drag și bun, poate construi o lume frumoasă. Însă la fel de ușor poate să piardă încrederea femeii, poate să distrugă tot ce a fost construit.

O femeie va răspunde cu grijă și afecțiune la iubirea unui bărbat demn. Totuși, atunci când limitele vor fi depășite, când egoismul și indiferența vor deveni noua normalitate din relație, când comunicarea va deveni toxică și eforturile inutile, va opri totul.

La primele semnale va încerca să provoace bărbatul de alături să vină cu o reacție, cu răspunsuri potrivite, să-și schimbe comportamentul negativ de dragul lor. Va cere implicare și o atitudine corectă, va cere maturitate emoțională și sinceritate.

Dar își va pierde speranța, atunci când el îi va răspunde cu indiferență și aroganță, când va căuta să profite de bunătatea ei, când va pasa întreaga responsabilitate pe umerii ei. Se va întreba de ce mai este alături de această persoană, de ce mai luptă.

Un bărbat va pierde șansa la o fericire comună atunci când va prefera să mintă și să manipuleze în loc să comunice deschis. Se va considera mai important, va crede că femeia este datoare cu ceva, va impune propriile convingeri.

Dar acest scenariu nu va funcționa

Cu fiecare cuvânt urât, cu fiecare gest nepotrivit, cu fiecare decizie egoistă îi va demonstra partenerei că pur și simplu nu-i pasă și nu este demn de iubirea ei. Va prefera să interpreteze realitatea în loc să accepte compromisul.

Se va îndepărta de lumea ei, refuzând să-și asume relația și rolul de partener, considerând că este potrivit să vină și să plece atunci când are chef, să trateze totul în mod superficial, să fugă pe ușa din spate imediat cum apar momente complicate.

Doar că acest comportament nu va fi acceptat pentru totdeauna. El va pierde încrederea, apoi orice urmă de afecțiune, apoi conexiunea emoțională. Va rămâne doar regretul, îndoiala, incertitudinea, frica, neputința.

Va căuta să păstreze alături prin manipulare și minciună, va prefera să paseze toată responsabilitatea pe umerii partenerei, va refuza să empatizeze cu emoțiile ei și să caute soluții reale. Ea însă nu va accepta să fie rezerva lui.

Nu va accepta să trăiască durerea și dezamăgirea, să lupte de fiecare dată în zadar. Se va detașa de tot ce înseamnă jocuri ieftine, falsitate și ură. Va evada din mocirla unei relații toxice, acolo unde doar cuvintele lui aveau valoare.

El o va pierde cu fiecare alegere făcută în defavoarea echilibrului din relație. O va pierde căutând mereu pretexte în locul soluțiilor. O va pierde trădând încrederea, liniștea, recunoștința, iubirea.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com