Ziua în care nu vom mai putea fi împreună

Mi-am dorit mereu să am alături de mine un partener demn, corect, iubitor și grijuliu. Să-i pot oferi toată dragostea mea și să nu regret asta. Am știut dintotdeauna că vreau totul sau nimic de la o relație.

Că mă voi implica și voi construi alături de omul meu drag, așa cum se întâmplă în relațiile sănătoase. Nu voi provoca certuri din nimic, nu voi rece și tăcută fără explicații. Vom fi de aceeași parte a baricadei, gata să muncim pentru un viitor al nostru.

Dar, așa cum pot să iubesc și să ofer totul pentru o dragoste sinceră, la fel de simplu pot să plec în acea zi, ziua în care nu vom mai putea fi împreună. Ziua în care omul meu iubit îmi va trăda toate așteptările și se va purta ca un laș.

Acea zi tristă, când voi obosi să mai lupt de una singură, de dragul unei iluzii. Când toate întrebările mele se vor întoarce fără răspuns. Când îmi va reproșa o mie de lucruri, în loc să insiste pe comunicare și găsirea unei soluții.

În acea zi vom fi probabil deja doi străini, gata să tragă linie după toate amintirile adunate împreună. Nu ne vom mai regăsi în acea poveste comună, nu vom mai dori să investim în viitor.

Va fi ziua în care mă va jigni și va ignora toate rugămințile mele

Nu-i va păsa la ce etapă a relației suntem, nu va considera că e normal să investească timp și emoție, să facă ceva, ca lucrurile să meargă în direcția corectă.

Nu-l voi mai privi cu admirație și recunoștință, nu-mi voi mai dori să petrecem timp calitativ împreună. Pentru că nu va avea rost. Sentimentele se vor retrage treptat în sufletul meu, neavând motiv să fie exprimate, simțite.

Podurile dintre noi vor cădea rând pe rând. Indiferența și atitudinea lui vor provoca valuri uriașe de emoții negative, capabile să distrugă și cele mai puternice ziduri. Și atunci, în acea zi nefastă, voi înțelege asta.

Mă voi retrage, fiindu-mi atât de greu să fac asta. Doar că va fi ziua în care toate concluziile se vor aduna în acel pas decisiv. Voi șterge urmele din urma mea, să nu-mi mai permit să sufăr, să mă doară.

Dar la fel de simplu am putea să nu ajungem în acea zi. La fel de ușor am putea să construit și să transformăm relația noastră într-o poveste reală. Până la urmă, totul depinde de ambii parteneri, de felul în care aceștia păstrează sau distrug relația. Zile de fericire și de tristețe vor fi mereu, contează doar ce alegi, în ce ești gata să investești, ce este important pentru tine, cât de mult iubești.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com