5 ritualuri de conexiune cu sinele pe care trebuie să le știe orice femeie fericită

O femeie fericită este cea care știe cum să savureze la maxim timpul petrecut în propria companie. Ea niciodată nu se plânge de faptul că e plictisită sau că nu are cu cine să-și petreacă timpul liber.

Ea știe că orice perioadă liberă de responsabilități și sarcini de rutină, este o oportunitate de a se reconecta cu ea însăși, de a crește emoțional/intelectual și de a aprecia propria companie.

Dacă ți se întâmplă să nu știi cum să-ți petreci timpul liber într-un mod plăcut și eficient, ar fi cazul să atragi atenție acestor ritualuri de conexiune cu sinele. Ele te vor ajuta să te înțelegi mai bine, să dobândești mai multă liniște sufletească și să te reconectezi cu femeia din tine. Iată care sunt acestea:

1. Yoga

Yoga este o practică cu adevărat specială care ne ajută să aducem armonie atât în corpul, cât și în sufletul nostru. Deși este o activitate fizică, beneficiile ei psiho-emoționale incredibile au fost demonstrate de nenumărate ori.

Pe lângă putere și flexibilitate a mușchilor, ea ne mai aduce și calm lăuntric, claritate și încredere. Dacă nu ați încercat-o, nu ezitați! Yoga v-ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

2. Meditația

Fiecare din noi prinde unele momente de meditație solitară pe parcursul zilei. Ele ne ajută să procesăm în liniște tot ce ni se întâmplă, să analizăm imaginea generală și direcția existenței noastre. Dar mai există și un alt fel de meditație – cea pentru care găsim timp separat pe parcursul zilei/săptămânii și pe care o tratăm ca pe un ritual de conexiune cu noi înșine.

Meditația ghidată e o experiență cu totul aparte. E aproape metafizică uneori. Practicând-o, ne deconectăm de tot restul lumii, de toate problemele și grijile și devenim un întreg cu miezul nostru spiritual.

3. Dansurile

Când ești tristă – dansează! E surprinzător, dar s-a dovedit de nenumărate ori cât de puternică este legătura dintre activitatea noastră fizică și starea noastră psihică. Avem avantajul de a ne îmbunătăți dispoziția pur și simplu mișcându-ne corpul. Acest proces e deosebit de plăcut în cazul dansurilor, pentru care ne putem alege chiar și muzica preferată.

Dansând, ne debarasăm de toată greutatea zilei și ne concentrăm toată atenția pe momentul de aici și acum.

4. Gătitul

Multe dintre noi văd gătitul ca pe o responsabilitate împovărătoare și nici într-un fel ca pe un ritual de conexiune cu sinele. Adevărul este, însă, că gătind din plăcere, ne putem schimba radical percepția asupra acestui proces.

Găsește rețele noi, produse neobișnuite, experimentează și fii creativă. Acest lucru nu-ți va extinde doar cunoștințele în nutriționism și gastronomie, dar îți va aduce și foarte multă relaxare autentică.

5. Scrisul

Scriind, ne activăm nu doar conștientul, ci și inconștientul. Astfel, scoatem la suprafață toate emoțiile, trăirile, poate chiar traumele din trecut despre care habar n-avem până a lua pixul în mână. E uimitor, dar beneficiile psihologice ale reflecțiilor în scris practicate regulat sunt revelatoare.

Nu ezita să inițiezi conversații în scris cu tine însăți ori de câte ori ai ocazia. Scrisul chiar e un instrument eficient de cunoaștere a sinelui și de obținere a clarității asupra propriei vieți.

© Sufletisme.ro