Fii gata să oferi încă o șansă doar acestui tip de bărbat

Unii spun că, atunci când este iubire între doi oameni, aceștia nu se despart. Însă nimic nu îți poate garanta un scenariu perfect, când vă cunoașteți, vă apropiați sufletele și rămâneți împreună pentru toatdeauna. Nimeni nu este perfect și poate că acesta e farmecul vieții.

Se întâmplă să cunoști un om, să-ți apropii sufletul de el și sentimentul să fie reciproc, dar acest lucru nu pare suficient. Intervine trecutul, anumite trăsături ascunse ale unuia din parteneri, o intenție egoistă, un pas greșit.

Atunci totul riscă să se destrame, să nu mai poată fi întors. Uneori, după acel moment al despărțirii, bărbatul cere o a doua șansă, în cazul în care vina îi aparține. Îți promite că de data aceasta totul va fi diferit, că a înțeles unde a greșit.

Această șansă ar putea fi o bucurie pentru ambii, un nou drum al iubirii, construit altfel, cu lecțiile din trecut și cu speranța pentru un viitor mai bun. Doar că nu contează numai aceste promisiuni. Ai toate motivele să oferi o șansă doar bărbatului care…

1. Regretă sincer că a greșit

Nu o face doar pentru a-și salva reputația, ca ulterior să meargă mai departe. Nu o face pentru a-ți demonstra că ai greșit mai mult decât el. Sunt bărbați pentru care o nouă șansă este doar o demonstrație teoretică.

După, intervin aceleași probleme. Doar că obișnuința și obosela te vor forța să cedezi și mai mult, să accepți comportamente urâte. Evită acest scenariu, fii atentă la comportamentul său. De multe ori intuiția nu te va minți.

2. Trecutul său

Trecutul este ca o umbră, poate explica multe lucruri despre omul de lângă tine. Ce se întâmplă atunci când acestg bărbat a avut alte relații, care s-au sfârșit în același mod? Poate că așa este felul său de a fi, nu se va schimba niciodată.

Sau poate că, invers, știi de la prieteni comuni, chiar și din discuțiile întâmplătoare cu fostele lui, că el este un bărbat corect. Nu a greșit atât de grav niciodată, iar când s-au întâmplat momente mai dificile, el și-a recunoscut vina și a făcut tot posibilul să repare tot.

3. Asumarea

A promite o mie de lucruri și a-ți asuma acest pas sunt două lucruri diferite. Diferența constă în ce se întâmplă după acele câteva zeci de cuvinte. Îl refuzi inițial, iar el devine violent, acuzându-te de toate relele? Pui anumite condiții și el devine defensiv?

4. Te iubește, chiar și dacă nu mai sunteți împreună

Despărțirea nu a fost un motiv să anuleze sentimentele față de tine. Dimpotrivă, și-a dat seama că anume tu ești femeia alături de care vrea să petreacă o viață. Poate din acest motiv este atât de pornit să te întoarcă, să ceară o nouă șansă.

5. Există o schimbare?

O nouă șansă nu înseamnă că lucrurile vor continua exact din punctul în care s-au sfârșit. Îi lași timp și spațiu, ce se întâmplă în această perioadă? El devine mai conștient, mai matur emoțional, încearcă să elimine defectele care v-au împiedicat să fiți împreună?

Oferi o nouă șansă atunci când simți că are rost, când omul de alături vine cu toată deschiderea în fața acestui pas, când vrea o schimbare, vrea să fie mai bun, vrea să reușiți. Nu te întorci din răzbunare, din egoism, din lipsă de soluții, din disperare.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com