Semne că relația voastră nu mai are cum să continue

Sunt relații care pur și simplu nu merg. Atunci cea mai bună soluție este să conștientizați acest lucru și, în mod respectuos, să porniți fiecare pe propriul drum. Din păcate, de multe ori se ajunge la suferință, acuzații, trădări.

Cum însă ai putea să știi exact că o relație nu funcționează normal? Nu există o formulă fixă, un răspuns decisiv în acest sens. Există totuși acțiunile fiecăruia, reacțiile, gesturile și cuvintele, care pot transmite un mesaj clar: este ok ceea ce se întâmplă sau nu?

Nu puteți continua dacă între voi există neîncredere. Fără acest pilon important, nimic nu poate fi stabil, cu șanse la un viitor frumos. Intervine falsitatea, tendința de a purta măști, de a ascunde tot ce poate fi compromis. Oare poți să numești relație acest spectacol ieftin?

Este complicat, dacă nu imposibil, să faceți următorul pas trăind în minciună. Vei avea senzația că poți fi trădată oricând, că tot ceea ce spui nu are valoare, că sentimentele tale nu sunt validate. Această senzație de abandon și rătăcire doar vă va îndepărta.

Cum să comunici, dacă partenerul îți vorbește cu dispreț? Cum să ajungi la un consens, dacă între voi există o tensiune negativă constantă? Vă acuzați reciproc, vă tratați cuvintele cu răceală, vă respingeți cu fiecare ocazie.

Și totuși, speri că totul poate reveni la normal. Nu înțelegi că ceea ce vă ține aproape este dependența nesănătoasă, atașamentul bazat pe obligații și regrete. Relația devine o zonă de manifestare a intențiilor egoiste și nimic mai mult.

Orice încercare de a rezolva un conflict devine un eșec

Pur și simplu nu vă înțelegeți. Vreți să evitați o ceartă, dar ea degenerează în acuzații. Vreți să vă faceți planuri de viitor, dar înțelegeți că ele diferă atât de mult. Vreți să aveți parte de momente frumoase, dar ele dispar înainte să vă bucurați de ele.

Atunci când sentimentele pe care le ai față de partener se transformă în obsesie, când intenția de a-l face să se simtă bine devine unilaterală, când nimic nu mai este normal, firesc, frumos, este cazul să te întrebi ce mai stai acolo.

În loc de apreciere găsești umilire, în loc de încredere – infidelitate. În loc de cuvinte frumoase – amenințări. Aflarea într-o stare continuă de suferință și neîncredere te face să crezi că totul este ok, că tu ești de vină, că așa este o relație, cu bune și rele.

Totuși, nu este cazul să confunzi unele oscilații dintr-o relație sănătoasă cu lipsa totală a unei relații. În locul ei găsești o luptă continuă pentru primul loc, suferință și durere. Nu are rost să continui așa. Nu are rost să vă forțați ambii pentru nimic.

© Sufletisme.ro