Aceste cuvinte distrug dragostea dintre voi, fără a o mai putea întoarce

Crezi că va trece. Îți vei cere iertare mai târziu și toate lucrurile se vor limpezi din mers. Dar pe departe nu este așa. Sunt cuvinte care rănesc și îndepărtează. Sunt cuvinte care distrug poduri. Sunt cuvinte după care vei găsi un gol în inima celuilalt.

„Nu-mi pasă”. Poate cea mai dureroasă expresie, mai ales atunci când știi că vine din partea omului drag. Îți dai seama că poți să construiești alături de un om indiferent, nu poți să- vorbești despre lumea ta, nu ai cum să avansezi la o nouă etapă.

„Nu vei reuși”. Susținerea este atât de importantă. Un om potrivit alături, empatic și bun, îți dă aripi în cele mai dificile momente. Te încurajează să crezi în visurile tale. Te vei întreba ce rost mai are să fii alături de un egoist, de o persoană care nici nu te întreabă: cum te simți?

„Este doar vina ta”. Atât de murdar este acest comportament. Când nu îți asumi partea ta de atitudine și lipsa ta de reacție, preferând să umilești și să pasezi întreaga responsabilitate pe umerii celuilalt. Și dacă ar fi invers? Și dacă singurul vinovat ești tu?

„Ești un nimeni fără mine”. Oare așa arată o relație sănătoasă? Anulând valoarea omului de alături, te aștepți ca el să te iubească la fel de mult? Doar în relațiile unde unul din parteneri este total dependent, mai funcționează astfel de principii nesănătoase.

„Nu mă mai iubești”. Impunerea sentimentelor de cele mai multe ori aduce reacții adverse. La un moment dat, presat de aceste amenințări și reproșuri permanente, partenerul va ceda și va confirma această lipsă a iubirii. Cum să iubești de parcă ai fi la interogatoriu?

„Poți să faci ce vrei”

Indirect, afirmi că nu te interesează comportamentul celuilalt. Dar este și un truc manipulator, atunci când vrei să analizezi care vor fi următorii pași ai partenerului. Însă, care este rolul comunicării, dacă nu să apropie doi oameni, să clarifice situații complicate.

„Nu te pricepi la nimic”. A submina autoritatea partenerului este un act egoist. A acuza de fiecare dată, fără a aștepta explicații, este o dovadă a unei imaturități. Dragostea trece pe loc secund, atunci când ești afectat și te dor reproșurile celuilalt.

„Poți să pleci”. Nu-ți face griji, mai devreme sau mai târziu partenerul va pleca. Testele nu au loc într-o relație sănătoasă, nici tentativa de a te folosi de timpul și sentimentele omului drag. Găsește modalități să explici în alt mod nemulțumirile și dorințele tale.

„Te urăsc”. Este atât de dureros să știi că partenerul își permite să-ți vorbească altfel. Fie și în glumă, nu poți să aduci în prim plan lucruri care sunt diametral opuse iubirii. Ura desparte până și sufletele pereche, ura separă drumuri și rupe firul pasiunii.

Atunci când îți asumi rolul de partener, îți asumi și cuvintele pe care i le spui partenerului. Fiecare cuvânt poartă cu sine o încărcătură emoțională puternică. Fiecare cuvânt poate apropia și poate distruge. Poate răni atât de tare și poate vindeca cele mai urâte răni.

Dacă iubești și îți pasă, dacă relația este mai importantă decât manifestările tale egoiste, dacă îți dorești o viață în doi, ai grijă ce vorbești. Ai grijă ce transmiți omului de alături.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com