Atunci când fostul începe o nouă relație, iar tu încă suferi…

Nu este ușor să treci peste o despărțire, mai ales dacă au existat sentimente puternic, atașament, încredere oarbă în acel om. Ai convingerea că el a fost iubirea vieții tale, că nimic nu va mai fi la fel. Doare, te înfurie gândul că nu mai sunteți împreună.

Ai face orice, doar să poți da timpul înapoi, să ajungi din nou în acele momente fericite, când o simplă îmbrățișare conta cel mai mult. Păstrezi vii toate amintirile cu el. Nu ai uitat nimic, până și cele mai mici detalii sunt importante pentru tine.

Ai vrea să știi ce simte și el. Dacă te mai ține minte, dacă te-a iubit cu adevărat. Acest lucru nu va schimba prea multe, dar cel puțin va fi un pansament peste rănile tale de acum. Dar nu se întâmplă nimic. Nu mai există reacții, nici măcar acele mesaje de „ce mai faci?”

Îți mai faci speranțe. Crezi că, mai devreme sau mai târziu,veți fi din nou împreună. Până în acel moment, când l-ai văzut cu altcineva. Ai rămas șocată în mijlocul străzii, cu sufletul distrus. Simțeai că nu avea aer. Te tot convingeai după că a fost doar un vis.

Dar pozele lui postate mai târziu au confirmat acest lucru. Încerci să te convingi că este o rătăcire a lui, o modalitate să te facă geloasă. Dar de ce nu au existat semne din partea lui, mesaje indirecte, gesturi care să te facă să înțelegi că acesta este scopul său.

Răspunsul este simplu: el pur și simplu este într-o nouă relație, cu o altă femeie, gata să construiască altă poveste. Tot ce ai gândit până acum, toate interpretările și scenariile sunt doar iluzia ta. O iluzie bolnăvicioasă, care se paote întoarce oricând împotriva ta.

Detașează-te de trecut

 Mai exact, de acea parte a trecutului care te face să suferi, să rămâi cu sufletul suspendat în aer. Nu mai găsi explicații pentru acțiuni care nu mai sunt parte din povestea ta. Acest om are toată libertatea să fie cu cineva, să îmbrățișeze și să sărute.

Așa cum ai și tu această libertate. Două suflete care au fost împreună și s-au despărțit nu pot rămâne conectate pentru toată viața, decât dacă acest sentiment este reciproc. În rest, nu e vorba decât despre dependențe, imaginație, interpretare a realității.

Meriți mult mai mult decât o iluzie. Da, te doare să știi că a uitat atât de repede. Dar poate că nu a uitat nimic. Poate că-și amintește de tine, în momentele lui de tristețe. Poate că relația cu tine a fost cea mai bună lecție de viață. E recunoscător că s-a întâmplat.

Dar acum a mers mai departe. Și-a dat o nouă șansă, a găsit resurse pentru a construi din nou. Exact asta trebuie să faci și tu. Cu sufletul deschis și cu inima împăcată, oferă-ți șansa să descoperi noi oameni, să te atașezi de ei. Să descoperi, să trăiești, să simți.

Fără a te arunca orbește în brațele primului întâlnit, fără a crea alte dependențe. Pur și simplu trăiește și iubește. Da, poate că nu ești gata să-l vezi din nou fericit, alături de altcineva. Dar e și asta o etapă peste care trebuie să treci, un test al vieții.

Acceptând și îmbrățișând ceea ce se întâmplă în viața ta, vei putea fi din nou fericită. Vei putea să vezi lumea cu alți ochi. Vei ști că toate întâmplările își au rostul lor. În rest, e doar recunoștință și iubire.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com