Când îți dai seama că ai pierdut un bărbat sincer și bun

Unele relații există pentru a ne oferi lecțiile potrivite. Unii parteneri apar în viața noastră pentru a ne da lumina de care avem nevoie. Chiar dacă acea relație ia sfârșit și chiar dacă acel om pleacă, reușim mai târziu să deschidem ochii în fața adevărului.

Reușim să prețuim emoții adevărate. Îți dai seama că a fost un om cu adevărat bun chiar prin felul în care l-ai îndepărtat. A încercat să lupte, să-ți demonstreze că intențiile sale sunt sincere. A vrut să facă totul corect, pe potriva caracterului său.

Însă atunci când a înțeles că nimic nu mai poate fi schimbat, a pus dragostea față de tine mai presus de orice emoție. Și-a sacrificat dorințele, felul echilibrat în care vedea o relație. A dorit să păstreze cea mai frumoasă parte din amintirea cu tine.

Așa ai învățat prima lecție, atunci când în loc de certuri, amenințări și mesaje pline cu ură, ai găsit recunoștință. El a plecat în liniște, dorindu-ți tot binele din lume. Ți-a promis că te va păstra în inima lui, acolo unde nimic nu se uită niciodată.

Știai că așa va reacționa. Au fost o multitudine de gesturi din partea lui, cu același mesaj: nu există nimic egoist în intențiile sale, nu găsești interese dubioase, planuri meschine. Era suficient de matur emoțional, cât să nu te provoace, dar nici să nu se lase provocat de trucuri ieftine.

A trăit din plin relația voastră, cu demnitate și nebunie. Ți-a oferit toate răspunsurile, ți-a arătat toate secretele lui, pentru că nu vedea rostul în purtarea măștilor.

A fost prezent, aproape, empatic și corect

Chiar și după ce a trecut ceva timp, ți-ai confirmat cât de sincere erau planurile sale, după felul în care vorbea despre tine unor cunoștințe comune. Erai încă omul lui drag, femeia visurilor sale, partenera de-o viață.

Nu te sufoca cu prezența lui, dimpotrivă. Prețuia libertatea fiecăruia, acel fir al vieții trăit în singurătate, împletit uneori cu alte fire, creând noi povești. Voia pur să trăiască simplu și frumos alături de tine.

Este complicat să găsești omul alături de care să-ți potrivești poveștile. Alături de care totul să fie simplu și prin simplitate să înțelegi un univers întreg de emoții, trăite corect. Este ciomplicat să te aproții emoțional de cineva, fără a-ți fie teamă că nu te va înțelege.

Și atunci, oare nu este mai potrivit să cunoști mai bine omul, înainte să-l îndepărtezi? Oare nu este mai firesc să transformi lecția într-o frumoasă relație? Oare nu este mai potrivit să te întrebi dacă are rost să o iei de la început, din nou și din nou?

Poate că marea ta dragoste se ascunde în omul de lângă care vrei să pleci. Poate că fericirea ta este în brațele unui bărbat pe care îl consideri nepotrivit. Încearcă să potrivești toate piesele acestui puzzle, înainte de a le arunca.

Păstrează alături de sufletul tău oamenii buni. Dacă iubești la fel de intens, nu permite sufletelor mărunte să intervină în miezul iubirii voastre. Construiește o lume a voastră, acolo unde sinceritatea și recunoștința e la ea acasă.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com